Συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες υπογράφει η Τουρκία

18:43 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Η Άγκυρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη για την υπογραφή συμφωνίας με 14 χώρες, η οποία θα προβλέπει την επανεισδοχή μεταναστών.

H συγκεκριμένη κίνηση, όπως τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας θα της επιτρέψει να δέχεται πιο γρήγορα τους μετανάστες οι οποίες απορρίφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ε.Ε. έχει συμφωνήσει να δώσει 3 δις ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να την βοηθήσει με την διαχείριση των προσφύγων που έρχονται από την Συρία, με αντάλλαγμα η Τουρκία να αποτρέπει την

έξοδό τους προς την Ευρώπη.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιθυμούν να δουν αποτέλεσμα μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως «η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών μπορεί να εξεταστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τις χώρες αυτές έπειτα από συζητήσεις».

Ακόμα πρόσθεσε: «Είναι εκτός συζήτησης να σταματήσουν αμέσως οι άτακτες μεταναστεύσεις. Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί. Όμως χρειαζόμαστε χρόνο και να αγωνισθούμε αποφασιστικά».

Ο ίδιος τόνισε πως οι ροές των μεταναστών έχουν μειωθεί σημαντικά από τις αρχές του 2016 κι είπε πως η Τουρκία κατάφερε να σταματήσει 24.000 μετανάστες, ενώ προχώρησε στην σύλληψη 93 διακινητών μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες υπογράφει η Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα