Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα- Τουσκ

10:27 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε λίγο πριν τις δέκα το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση των δύο αντρών κράτησε περίπου μια ώρα.

Μόλις έφτασε στο Μαξίμου ο Ντ. Τουσκ ανέβασε φωτογραφία στο twitter και έγραψε:

Στόχος μας μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό

Στόχος μας μια κοινή ευρωπαϊκή λύση

για το μεταναστευτικό. Τώρα η συνάντηση μου στην Αθήνα με τον Πρωθ. @atsipras pic.twitter.com/ofShqv6J3F

— Donald Tusk (@eucopresident) March 3, 2016

Η συνάντηση των δύο αντρών εντάσσεται στο μπαράζ των επαφών που έχει ο Ντ. Τουσκ για το προσφυγικό στις πρωτεύουσες του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου» λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 7ης Μαρτίου.

Να τονιστεί πως μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα συναντήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ, Νταβούτογλου, την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να έχει συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα

«H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter του.

Ακόμα ανέφερε πως κατά την Σύνοδο Κορυφής θα τονίσει την ανάγκη για συνολική ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό και την συνεργασία της Τουρκίας.

H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπ. κρίσης (1/5) https://t.co/SuCicLhKJ9

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2016

θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή. (2/5)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2016

Όπως εξήγησα στο Γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση. (η συνέντευξη στα Γερμανικά) (3/5)https://t.co/iPcciIW8Vz

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2016

Και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω αύριο και στον Πρόεδρο Ντ. Τούσκ (4/5)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2016

Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση. (5/5) https://t.co/8CwV11LQu2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2016

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα- Τουσκ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα