Στις πόσες γυναίκες που θα θρηνήσουμε επιτέλους θα μιλήσουμε

17:05 10/12/2021 - Πηγή: iPop

Η 16η γυναίκα που χάνει φέτος τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της είναι μια 29 χρονη μητέρα τριών παιδιών, που σύμφωνα με το σύζυγό της έπεσε από τις σκάλες. Η γυναικοκτονία στην Αλεξανδούπολη, μια ακόμα γυναικοκτονία που μας συγκλονίζει και εμένα τουλάχιστον μου γεννά αυτήν την απορία, τι πρέπει να κάνουμε, τι δράσεις να αναλάβουμε, πώς να βοηθήσουμε ώστε να βάλουμε επιτέλους σε αυτό το έγκλημα.

Pexels Ίσως εσύ σώσεις μια γυναίκα

Έχουν γραφτεί τόσα άρθρα για τις γυναικοκτονίες, για τα προφίλ των δραστών και των θυμάτων. Δεν θα ήθελα να γράψω κάτι που θα σε κουράσει. Κάτι που έχεις

ξαναδιαβάσει τόσες φορές. Τα ξέρουμε τα δεδομένα, είμαστε όλοι ενημερωμένοι. Διαβάζω όμως την αισιόδοξη είδηση ότι μια 42 χρονη γυναίκα με την τρίχρονη κόρη της στην Καλλιθέα, σώθηκαν από την χρόνια κακοποίηση του συζύγου της, χάρη στη βοήθεια των γειτόνων της. Είναι ασφαλείς και μακριά από κάθε απειλή της σωματής τους ακεραιότητας.

Όλοι εμείς που είμαστε πίσω από τις κλειστές πόρτες ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ζητήσουμε τη βοήθεια που εκείνη η γυναίκα δεν μπόρεσε να ζητήσει. Με κάποιον τρόπο πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς τους ανθρώπους γύρω μας και να μην γυρνάμε τα μάτια αλλού. Να μην κλείνουμε τα αυτιά μας. Αυτό το παράδειγμα της γυναίκας που βρήκε τη σωτηρία της με την κορούλα της πρέπει να μας δίνει έμπνευση.

Ίσως αν δεν υπήρχαν αυτοί οι γείτονες σε λίγες μέρες να μετρούσαμε άλλο ένα θύμα. Δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η βία. Η γυναίκα που χθες βράδυ έχασε τη ζωή της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όταν την ρώτησαν πώς χτύπησε είπε το ίδιο με τον σύζυγό της, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες.

Γυναικοκτονία, μέχρι εδώ!

Μέχρι πού σταματούν τα δικαιώματά μου

Δεν είμαστε σωτήρες, δεν είμαστε από μηχανής Θεοί και τα όρια και δικαιώματα είναι πολύ συγκεκριμένα απέναντι στους άλλους. Αν πρόκειται για τη ΖΩΗ σου και τη ζωή μου και την ανθρώπινη ζωή, σταματάνε οι καθωσπρεπισμοί και τα δικαιώματα και κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις για να σωθεί ένας άνθρωπος χωρίς να ζητήσεις την άδεια.

Είναι δύσκολο το ξέρω. Αν έχεις λίγη τσίπα και σεβασμό στον άνθρωπο, στη εικόνα της βίας ή στον ήχο της νιώθεις και εσύ άσχημα ακόμα και αν δεν φταις εσύ καθόλου.

Σήμερα κάνω αυτήν την έκκληση, βοήθησε μια γυναίκα που άκουσες ή είδες ότι βιώνει βία. Ακόμα και αν μένεις σε ένα μικρό χωριό, αποκομμένο, ακόμα και αν γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας, πάρε τηλέφωνο στη Γραμμή SOS 15900. Αν δεν πάρουμε τηλέφωνο γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στα εγκλήματα αυτά. Υπάρχει τρόπος να σωθούν ανθρώπινες ζωές, υπάρχει τρόπος να γιατρευτούν οι πληγές στις ψυχές των γυναικών και των παιδιών τους. Ζούμε σε έννομη κοινωνία και δεν είμαστε έρμαια των ενστίκτων μας. Μιλήστε δυνατά. Σας παρακαλώ.

Την επόμενη μέρα

Η Σοφία Μπεκατώρου με την καταγγελία της ξεκίνησε το ελληνικό κίνημα #metoo και για μας ενημερώνει για την πλατφόρμα menowmetoo που απευθύνεται σε όλους όσους έχουν επιζήσει από σεξουαλική βία.

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Bekatorou (@sofiabekatorou)

Οι αριθμοί της πανδημίας της έμφυλης βίας που σοκάρουν

Ο Δεκέμβρης φεύγει και μαζί του το 2021 και 16 γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας, που χάθηκαν άδικα από τα χέρια των «αγαπημένων» τους, εκείνων που ορκίστηκαν κάποτε να τις αγαπούν και να τις τιμούν ως εαυτόν. Εκείνων που ήταν ανίκανοι να συγκρατήσουν το θυμό και τα ένστικτά τους, εκείνοι που αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή θεωρώντας ότι τους ανήκει. Και αφού ούτε εκείνοι ζητούν βοήθεια για να γιατρέψουν το δικό τους τραύμα, ας είμαστε εμείς αυτοί που θα βοηθήσουμε να σωθεί μια γυναίκα. Οι γείτονες, οι γονείς, οι περαστικοί, οι άγνωστοι, ανοίξτε την αγκαλιά σας και βοηθήστε τις γυναίκες. Σας παρακαλώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Στις πόσες γυναίκες που θα θρηνήσουμε επιτέλους θα μιλήσουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στις πόσες γυναίκες που θα θρηνήσουμε επιτέλους θα μιλήσουμε,