Στις 27 Απριλίου δεν λήγουν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά

18:35 22/4/2020 - Πηγή: iPop

Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό έγινε σαφές πως τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου χωρίς να αλλάξει κάτι. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου, 7 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.408. Από τα κρούσματα αυτά το

56% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 15 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 51 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, πως το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 121 με 32 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία από τον νέο κορονοϊό ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου, χωρίς να σημαίνει αυτό πως έπειτα δε θα υπάρχουν μέτρα κι από τις 28 Απριλίου θα λήξουν όλα τα μέτρα απαγόρευσης και θα επιστρέψουν όλοι στην καθημερινότητά τους. Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «Η εμπειρία από το Κρανίδι μας δίδαξε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός». Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.

Επιπλέον, καταργείται το voucher των 600 ευρώ για τους επιστήμονες μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τα λάθη και τις ανακρίβειες. Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Βήμα- βήμα πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ για ανέργους. 

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημη ανακοίνωση: Τον Ιούνιο θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο Στις 27 Απριλίου δεν λήγουν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα