Κι όμως μπορείς να προστατεύσεις τον πλανήτη και στην καραντίνα!

18:00 22/4/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να είσαι όλη μέρα σπίτι και να νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον πλανήτη και οικολογικές συνήθειες στην καραντίνα, κι όμως μπορείς. Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά! 

Είναι εκπληκτικό πώς το lockdown έχει ωφελήσει για τα καλά τον πλανήτη. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει μειωθεί για τα καλά και η Γη παίρνει μια ανάσα ζωής, πιο αναγκαία από ποτέ. Η φύση έχει αρχίσει να

βρίσκει και πάλι τις ισορροπίες της και θα τη βοηθήσεις κι εσύ αν αρχίσεις να έχεις οικολογικές συνήθειες στην καραντίνα και να προστατεύεις τον πλανήτη στον οποίο ζεις ακόμα κι απ’ το σπίτι σου.

Πώς να έχεις οικολογικές συνήθειες στην καραντίνα;Ανακύκλωση! Ό,τι πιο εύκολο και απλό μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Δεν χρειάζεται ούτε να βγεις έξω ούτε να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Μάθε απλά να διαχωρίζεις τα σκουπίδια σου κι όταν έρθει η ώρα να τα πετάξεις, πέτα τα ανακυκλώσιμα στον κάδο ανακύκλωσης.Κλείνε τη βρύση. Όποτε δεν τη χρειάζεσαι κλείνε τη. Για παράδειγμα, μην αφήνεις το νερό να τρέχει πολλή ώρα όταν πλένεις τα δόντια σου και μην κάνεις μία ώρα μπάνιο. Δεν έχεις και τόσο ανάγκη στην τελική να είσαι μες την μπανιέρα με τις ώρες μέχρι να μουλιάσεις.Κλείσε τα άχρηστα φώτα. Όταν είναι πρωί κι έχει καλή μέρα τα φώτα δεν χρειάζονται φαντάζομαι. Γι’ αυτό κλείνε τα! Είναι τόσο απλό κι εύκολο. Μην καταναλώνεις ενέργεια χωρίς να υπάρχει λόγος. Και τσάμπα αυξημένους λογαριασμούς θα πληρώνεις και κακό στο περιβάλλον θα κάνεις.Φύτεψε κάτι στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρο δέντρο. Μπορεί να είναι απλά ένα φυτό ή ένα λουλούδι, που θα δώσει μια παραπάνω ανάσα στον πλανήτη και την πόλη που ζεις.
Περιόρισε τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού. Οι ηλεκτρικές, οικιακές συσκευές χρειάζονται πολύ ρεύμα. Επομένως, όταν δεν τις χρειάζεσαι καλό θα ήταν να μην τις χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, την τηλεόραση τι την έχεις ανοιχτή αν δεν βλέπεις; Για παρέα; Βάλε λίγη μουσική! Το πλυντήριο επίσης τραβάει πολύ ρεύμα και καλό θα ήταν να το βάζεις όταν είναι γεμάτο.Άσε για λίγο το αμάξι. Μπορεί να είσαι την περισσότερη μέρα σπίτι σε καραντίνα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, όμως σίγουρα θα βγαίνεις που και που έξω για να πας στο φούρνο, στο σούπερ μάρκετ ή στην τράπεζα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν θα μπορούσες να αφήσεις για λίγο το αυτοκίνητό σου και να πας με τα πόδια. Και γυμναστική θα κάνεις και τον πλανήτη θα ξεκουράσεις από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Χρησιμοποίησε λαμπτήρες οικονομίας. Αντικατέστησε τους απλούς λαμπτήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το περιβάλλον.

Οι χάρτες της NASA δείχνουν το μοναδικό θετικό του κορονοϊού… | Photos! 

Δες ακόμα:

Φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πώς η καραντίνα μειώνει τη ρύπανση

Photos: Pexels

Το άρθρο Κι όμως μπορείς να προστατεύσεις τον πλανήτη και στην καραντίνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα