Σπιτική μαρμελάδα φράουλα για τα καλοκαιρινά πρωινά

17:27 2/7/2021 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε για τα καλά τις φράουλες, σου έχουμε φανταστική συνταγή! Η παρακάτω μαρμελάδα φράουλας είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που και ακόμη κι αν δεν το έχεις με την ζαχαροπλαστική, θα σου πετύχει σίγουρα.

Τόσα χρόνια αγοράζαμε έτοιμες μαρμελάδες γιατί μόνο και μόνο στη σκέψη του να φτιάξουμε τη δική μας κουραζόμασταν. Σήμερα λοιπόν σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή που υπάρχει!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μόνο τρία και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Μην αργείς άλλο. Αυτή την μαρμελάδα φράουλα από τα χεράκια σου θα τη λατρέψεις.

Καλοκαίρι σημαίνει

βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα σε ψωμί! Φτιάχνουμε τη δικιά μας μαρμελάδα με cranberries

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 κιλό φράουλες 800 γραμ. ζάχαρη 1/2 λεμόνι χυμό Πώς θα φτιάξεις τη μαρμελάδα φράουλα;Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν μας ενδιαφέρει οι φράουλες μας να είναι πολύ σφιχτές. Ακόμη και λίγο πατημένες να είναι γι’ αυτό το γλυκό μας κάνουν.Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας τις φράουλες πολύ καλά και τοποθετώντας τες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Εμένα με βοήθησε να τις πλύνω μια-μια και μετά να τις ρίχνω στο μπολ.Συνεχίζουμε με το να αφαιρούμε το κοτσάνι και με τα χέρια μας. Σε περίπτωση που νιώθετε ότι τις πληγώνεται μπορείτε να καθαρίσετε και με ένα μαχαίρι καθώς δεν θέλουμε να μπει καθόλου υγρό μέσα στη φράουλα κατά τη διάρκεια της πλύσης. Μόλις τι πλύνουμε και τις καθαρίσουμε όλες ξεκινάμε να τις ζουλάμε μέσα σε μια κατσαρόλα. Για την ακρίβεια στην κατσαρόλα που θα κάνουμε τη μαρμελάδα μας. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τις φράουλες προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 1 ώρα.Αυτή την ώρα της αναμονής οι φράουλες θα τραβήξουν τη ζάχαρη και θα απελευθερώσουν τα υγρά τους. Όλη αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει ώστε να λιώσει πιο γρήγορα η ζάχαρη και να πήξει η μαρμελάδα μας.Μετά από 1 ώρα ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε όσο μπορούμε μόλις πάρει βράση. Η Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20΄. Σύνολο 25-30 λεπτά.Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να βλέπουμε πώς πηγαίνει το βράσιμο. Η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Η μαρμελάδα που θα μένει πάνω στην κουτάλα είναι σχεδόν ελάχιστη. Προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Σε αυτό το στάδιο ίσως χρειαστεί πάλι να ξαφρίσουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν μεταφέρουμε στα βάζα μας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπιτική μαρμελάδα φράουλα για τα καλοκαιρινά πρωινά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα