Σπιτικές ταμάλες! Ακολούθησε τα βήματα και απόλαυσε ένα από τα παραδοσιακά πιάτα του Μεξικού!

15:32 19/10/2022 - Πηγή: iPop

Μία υπέροχη εμπειρία πρόκειται να ξετυλιχθεί στην κουζίνα σου! Με αυτή τη συνταγή για ταμάλες θα κάνεις ένα σύντομο ταξίδι γεύσεων μέχρι το Μεξικό! Ακολούθησε τα βήματα και πίστεψέ με, εσύ που αγαπάς την μαγειρική δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψεις την γεύση της συγκεκριμένης συνταγής, αλλά και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Και μην ξεχνάς! Μπορείς να γεμίσεις τα πιτάκια σου με ό,τι γέμιση επιθυμείς!

Αυτή η συνταγή για μεξικάνικη σαλάτα ζυμαρικών θα σε κάνει να πεις «Viva la Mexico!»

Ταμάλες
συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς 3 1/2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο1 κ.γ. αλάτι 2 1/4 φλιτζάνια ζεστό νερό1 1/4 φλιτζάνι λαρδί1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 24 φλούδες καλαμποκιού, μουλιασμένες 1 ώρα σε ζεστό νερό

Τάκος στο air fryer με κοτόπουλο! Η πιο υγιεινή συνταγή για Μεξικάνικο θα σου πάρει λιγότερο από 30 λεπτά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο. Διαλύουμε το αλάτι στο ζεστό νερό και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε καλά κι έπειτα αφήνουμε στην άκρη για 20 με 30 λεπτά. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το λαρδί και το μπέικιν πάουντερ σε μέτρια ταχύτητα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα με το καλαμποκάλευρο, κόβοντάς το σε κομμάτια μεγέθους μικρής μπάλας. Μόλις προσθέσουμε το μείγμα, μειώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια χαμηλή και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Σκεπάζουμε το μπολ του μίξερ με πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 3.Ξαναβάζουμε το μπολ στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ένταση μέχρι να αφρατέψει περισσότερο, περίπου 2 λεπτά. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο και βάζουμε πάνω του περίπου μια μερίδα ζύμης μεγέθους μπάλας του γκολφ στο κέντρο. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο, αφήνοντας στο πλάι, στο κάτω μέρος και στην κορυφή. Τοποθετούμε περίπου μια 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε επιλέξει και τραβάμε τις 2 πλευρές του τετραγώνου μαζί, αφήνοντας τη ζύμη να τυλίξει τη γέμιση. Τυλίγουμε τη διπλή λαδόκολλα γύρω από τις ταμάλες. Διπλώνουμε το κάτω μέρος της λαδόκολλας προς τα πάνω πάνω από τις ταμάλες και το πιέζουμε για να το κρατήσουμε διπλωμένο. Γεμίζουμε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι με τις ταμάλες με τα ανοιχτά άκρα προς τα πάνω και τις βράζουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπιτικές ταμάλες! Ακολούθησε τα βήματα και απόλαυσε ένα από τα παραδοσιακά πιάτα του Μεξικού! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα