The Crown VS Βασιλική Οικογένεια: Ο δημιουργός του απαντάει σ’ όσους ενοχλήθηκαν απ’ το πώς παρουσιάζεται ο Κάρολος στη σειρά

12:23 19/10/2022 - Πηγή: iPop

Νέες ίντριγκες φέρνει η αγαπημένη μας σειρά The Crown, η οποία αρνείται πως εκμεταλλεύεται τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η επερχόμενη 5η σεζόν θα καλύψει μερικά από τα χειρότερα χρόνια για τη βρετανική μοναρχία, συμπεριλαμβανομένου του πικρού διαζυγίου μεταξύ του τότε πρίγκιπα Καρόλου, νυν Βασιλιά, και της πρώτης του συζύγου, πριγκίπισσας Diana.

«The Crown»: Τα νέα

επεισόδια έρχονται για να ρίξουν φως στις τραγικές στιγμές της Diana και του Καρόλου – Πώς θα αναπαραστήσουν το μοιραίο δυστύχημα;

The Crown – Αντιδράσεις: Γιατί κατηγορούν την παραγωγή;

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, όταν η Daily Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η απόφαση του The Crown να δείξει τον “ολοκληρωτικό” πόλεμο μεταξύ του Καρόλου και της Diana προκαλεί ανησυχίες στο παλάτι».

Αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου John Major χαρακτήρισε το The Crown «ένα βαρέλι γεμάτο ανοησίες», αφού προέκυψε ότι το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν περιέχει μια φανταστική σκηνή στην οποία ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντά τον Major το 1991 για να διαμαρτυρηθεί για τη μακρά βασιλεία της μητέρας του ζητώντας να εξαναγκάσει την παραίτησή της.

Η βασιλική βιογράφος, Sally Bedell Smith υποστήριξε ότι η σειρά «κάνει σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων για την ιστορία τη βασιλική οικογένεια». 

Instagram/ theroyalfamily

The Crown: Πώς είναι στην πραγματική ζωή οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στην πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς;

Μιλώντας στο Variety, ο δημιουργός του The Crown, Peter Morgan, και οι ηθοποιοί Elizabeth Debicki και Dominic West, που υποδύονται την Diana και τον Κάρολο, απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι η σειρά δεν ήταν φιλική προς την οικογένεια.

«Νομίζω ότι πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι η δεκαετία του 1990 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη βασιλική οικογένεια και ο βασιλιάς Κάρολος θα έχει σχεδόν σίγουρα κάποιες οδυνηρές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ιστορία θα είναι αγενής γι’ αυτόν ή για τη μοναρχία», δήλωσε ο Morgan.

Το καστ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τα γυρίσματα της έκτης σεζόν της σειράς, η οποία θα απεικονίζει τον θάνατο της Diana, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Getty Images /Netflix

«Ο Peter και όλο το συνεργείο αυτής της δουλειάς κάνουν ό,τι μπορούν για να χειριστούν τα πάντα με ευαισθησία, αλήθεια και πολυπλοκότητα, όπως και οι ηθοποιοί», αποκάλυψε η Debicki στο Variety, σχετικά με τα γυρίσματα του θανάτου της Diana. «Ο όγκος της έρευνας και της φροντίδας και των συνομιλιών και των διαλόγων που συμβαίνουν, από την οπτική γωνία του θεατή, κάτι που πιθανότατα δεν θα παρατηρούσατε ποτέ, είναι απλώς τεράστιο. Από εκείνη την πρώτη κιόλας συνάντηση [με τον] Peter, ήξερα ότι είχα μπει σε αυτόν τον χώρο όπου όλα γίνονταν με σοβαρότητα και σεβασμό».

Το trailer της 5ης σεζόν του «The Crown» μόλις κυκλοφόρησε! – Τα πρώτα πλάνα από τον εφιαλτικό γάμο της Diana με τον Κάρολο

Ο West αποκάλυψε ότι η απεικόνιση του θανάτου της Diana ήταν «μια βαριά, βαριά ευθύνη για να γίνει σωστά και κάτι που νομίζω ότι όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά».

Μετά την κριτική που ασκήθηκε στο «The Crown», το Netflix φέρεται να ανέβαλε για το επόμενο έτος το ντοκιμαντέρ με τον Harry και τη Meghan, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο The Crown VS Βασιλική Οικογένεια: Ο δημιουργός του απαντάει σ’ όσους ενοχλήθηκαν απ’ το πώς παρουσιάζεται ο Κάρολος στη σειρά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα