“Σπίτια για την Ουκρανία”: Η βρετανική κυβέρνηση προσφέρει 350 λίρες σε όποιον φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

11:45 13/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Βρετανία σκοπεύει να επιδοτήσει τους πολίτες της για να ανοίξουν τα σπίτια τους στους Ουκρανούς που φεύγουν εξαιτίας τη ρωσική εισβολή, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Σπίτια για την Ουκρανία» θα επιτρέψει στους πρόσφυγες από τον πόλεμο να έρθουν στη Βρετανία ακόμη και αν δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς, δήλωσε η κυβέρνηση.

Γιατί ο Πούτιν έχει εμμονή με την Μαριούπολη; Ο ρόλος – κλειδί της πόλης στην Ρωσο-ουκρανική κρίση

Η Βρετανία δίνει
επίδομα στους πολίτες της για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

Η Βρετανία θα πληρώνει στους βρετανούς πολίτες 350 λίρες (418 ευρώ) το μήνα εάν μπορούν να προσφέρουν στους πρόσφυγες ένα ελεύθερο δωμάτιο ή ακίνητο για ελάχιστη περίοδο έξι μηνών. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι πολίτες, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι επιχειρήσεις και οι κοινοτικές ομάδες θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν καταλύματα μέσω μιας ιστοσελίδας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε η κυβέρνηση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται δίπλα στην Ουκρανία στην πιο σκοτεινή της ώρα και ο βρετανικός λαός κατανοεί την ανάγκη να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στην ασφάλεια όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός Στέγασης.

«Προτρέπω στον κόσμο σε όλη τη χώρα να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια και να προσφέρει υποστήριξη στους Ουκρανούς φίλους μας. Μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα ασφαλές σπίτι σε όσους το έχουν τόσο απεγνωσμένα ανάγκη».

Οποιοσδήποτε προσφέρει δωμάτιο ή σπίτι θα πρέπει να αποδείξει ότι το κατάλυμα πληροί τα πρότυπα και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε έλεγχο ποινικού μητρώου. Ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια, διπλάσιο από τις τρέχουσες εκτιμήσεις για περίπου 2 εκατομμύρια, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

ASSOCIATED PRESSΣυνεχίζονται για 18η μέρα οι μάχες στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις

 Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά, έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Σε πολιορκητικό κλοιό βρίσκεται η Μαριούπολη, η οποία δέχετε σφοδρές επιθέσεις παραπάνω από μια εβδομάδα. Τουλάχιστον 1.582 πολίτες έχουν σκοτωθεί μόνο εκεί. Εικόνα καταστροφής δίνει η Μαριούπολη, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Από το απόγευμα του Σαββάτου 12/03 διεξάγονται μάχες μέσα στην πόλη, με τους άμαχους να βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά. Η Μαριούπολη είναι πλήρως αποκομμένη και οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα προέρχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις και το ρωσικό επιτελείο.

Μέσα στο βράδυ του Σαββάτου (12/03), ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το μοναστήρι Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογκίρσκ, στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Την είδηση γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στο Telegram, η ουκρανική συνοριοφυλακή. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τη στιγμή της επίθεσης, φιλοξενούσε 520 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 200 παιδιά ενώ γίνεται λόγος για νεκρούς και τραυματίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο “Σπίτια για την Ουκρανία”: Η βρετανική κυβέρνηση προσφέρει 350 λίρες σε όποιον φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα