Σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλά

12:53 13/5/2020 - Πηγή: iPop

Προσπαθείς να τρως όσο το δυνατό πιο υγιεινά, ειδικά εάν έχεις τάση για χοληστερίνη και σάκχαρο… Αλλά πολλές φορές ξεφεύγεις είτε εν γνώσει σου είτε χωρίς να το γνωρίζεις, καταναλώνοντας τροφές που νομίζεις ότι δεν έχουν ζάχαρη, αλλά τελικά έχουν. Πώς θα καταλάβεις ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλά;

Φυσικά, ο πρώτος και πιο έγκυρος τρόπος είναι με μια εξέταση αίματος που θα δείξει τα επίπεδα του σακχάρου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς να κάνεις τακτικά τις εξετάσεις σου, ειδικά εάν έχεις τάση για αυξημένο σάκχαρο ή είχε αυξημένα νούμερα κάποιο μέλος της οικογένειάς σου.

Τα

παρακάτω σημάδια είναι αυτό που δηλώνουν απλά σημάδια και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν διάγνωση. Αλλά εάν έχεις κατ’ εξακολούθηση αυτά τα συμπτώματα στο σώμα σου χωρίς να συντρέχουν άλλοι λόγοι, τότε ίσως έχεις αυξημένο σάκχαρο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πάρεις τη συμβουλή του γιατρού σου και όχι να πανικοβληθείς αλλά ούτε και να εφησυχαστείς μόνος σου. Οι εξετάσεις είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις καθαρά την κατάσταση της υγείας σου.

Η σωστή διατροφή για τον διαβήτη. Αναλυτικός οδηγός

Σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλάΚόπωση ή αδυναμία/ ατονίαΕυερεθιστότηταΣυχνοουρίαΔιψάς συνεχώςΈχεις θολή όρασηΧάνεις βάρος απότομα, χωρίς να έχεις αλλάξει τη διατροφή σουΠερισσότερη πείναΚνησμός, ειδικά γύρω απ’ την περιοχή των γεννητικών οργάνωνΕμετόςΔυσκολία στην αναπνοήΣυχνά λοιμώξεις, όπως επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις

Όταν εμφανίσεις τα παραπάνω συμπτώματα, είναι πιθανό να έχεις υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Εάν υπάρχουν μέλη της οικογένειάς σου με διαβήτη τύπου 2, τότε θα πρέπει να κάνεις σίγουρα άμεσα μια εξέταση.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να μην αγνοήσεις τα σημάδια και να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.

Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα δεν είναι απειλητικό για τη ζωή στην αρχή, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις πολύ καιρό πριν κάνεις κάτι γι’ αυτό. Τα όργανα και ο εγκέφαλός σου μπορεί να υποστούν βλάβη όταν το σάκχαρο στο αίμα σου είναι πολύ υψηλό για πολύ καιρό.

Εκτός από αυτό, έχεις επίσης αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων. Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να παρακολουθείς τα σημάδια για να μπορείς να προλάβεις τον κίνδυνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

5 τρόποι να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου

Photo: Pixabay

Το άρθρο Σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα