Μειώνεται ο ΦΠΑ | Φθηνότερα καφές και αναψυκτικά

09:47 13/5/2020 - Πηγή: iPop

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη κι αφορούν τον κλάδο της εστίασης. Με βάση τη νέα πραγματικότητα με την πανδημία και τη μάχη που δίνεται να σωθούν οι επιχειρήσεις αλλά και να αντέξει η οικονομία, μειώνεται ο ΦΠΑ.

Τα επόμενα 24ωρα για τον κλάδο της εστίασης είναι κρίσιμα, διότι οριστικοποιούνται δύο σημαντικές παράμετροι:

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ | Φθηνότεραστον κλάδο.Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας
που ενδέχεται να έρθει πριν από την 1η Ιουνίου.

Η Κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του χώρου προετοιμάζονται.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Open, η Κυβέρνηση οριστικοποιεί δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους για τον κλάδο: Το αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου και την μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο.

Η μείωση του ΦΠΑ

Μέχρι την Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις για τα εξής:

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 11%Καφές, αναψυκτικά και ροφήματα μείωση ΦΠΑ από 24% σε 11%Μείωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια από το 24% σε 13%Προσωρινή αναστολή ή μείωση στο τέλος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας τα εργασιακά στο Open, είπε:

Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση για τα εξής. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την οικονομία. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται σχέδιο και πρακτικό πνεύμα. Στο χώρο της εστίασης θα δοθεί μεγάλο βάρος. Αν την αφήσουμε πολλοί σκέφτονται να μην ανοίξουν. Τους δίνουμε διπλάσιο χώρο σε τετραγωνικά για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ευρώ

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που θα μπει στην ΠΝΠ, οι Δήμοι όλης της χώρας θα κληθούν να μειώσουν τα τέλη σε καταστήματα εστίασης έως και 50%, το πιο πιθανό αυτό είναι να γίνει μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις στα νησιά; Τι ισχύει για τις εκκλησίες από 17 Μαΐου;

Photo: Unsplash/ ΤΗΕ 5ΤΗ

Το άρθρο Μειώνεται ο ΦΠΑ | Φθηνότερα καφές και αναψυκτικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα