Σε ποια ηλικία αρχίζουμε να κοιτάμε την υγεία μας;

18:30 16/8/2014 - Πηγή: iPop

Όταν αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι και να ανησυχείς για την υγεία σου, το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεσαι στην ηλικία των 36 χρόνων. Αυτή είναι η ηλικία που αφήνουμε πίσω την ξενοιασιά της νιότης για την υγεία μας σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2000 άνθρωποι που ρωτήθηκαν για το αν ανησυχούν για την υγεία τους. Το 56% των ατόμων κάτω των 30, απάντησε πως επιδίδεται σε ανθυγιεινό τρόπο ζωής ή αγνοεί τις προειδοποιήσεις για την υγεία τους, ανεξάρτητα από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Αυτό δεν είναι καθόλου

τυχαίο συμπέρασμα καθώς γνωρίζουμε όλοι πως ένας 20άρης χρησιμοποιεί το σώμα του σαν κάδο απορριμμάτων χωρίς να τον νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι άνθρωποι δέχονται μια συναισθηματική «κλήση» σχετικά με την υγεία τους μετά τα 30 χρόνια τους. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε πως αυτό συνέβη λόγω ενός σοκ που δέχτηκαν στη ζωή τους, όπως ο θάνατος ή η σοβαρή ασθένεια κάποιου αγαπημένου τους προσώπου. Μάλιστα μόλις δέχτηκαν αυτό το σοκ, άρχισαν και να φροντίζουν συστηματικά την υγεία τους αλλάζοντας και τον τρόπο ζωής τους.

Παρόλα αυτά, επειδή οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα, οι ερευνητές προειδοποίησαν και επισημαίνουν πως ακόμα και να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου είναι αρκετά δύσκολο ο οργανισμός μας να αποβάλλει τις χρόνιες καταχρήσεις, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ. Η συμβουλή μάλιστα που δίνουν είναι πως «είναι σημαντικό να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης γρήγορα και εύκολα,» εφ όσων αρχίσεις να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με την υγεία σου.

The post Σε ποια ηλικία αρχίζουμε να κοιτάμε την υγεία μας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα