Ίσως το καλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο!

12:31 16/8/2014 - Πηγή: iPop

Τα νησιά Φερόες πιθανόν να τα έχεις ακουστά αν είσαι ποδοσφαιρόφιλος και θυμάσαι κάποια αναμέτρηση στο μακρινό παρελθόν με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν είσαι «κολλημένος» με το στοίχημα ή τη γεωγραφία, δεν θα ξέρεις ούτε καν που πέφτουν στο χάρτη.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις που είναι αυτά τα νησιά με το περίεργο όνομα, μάθε πως εκεί γίνεται ένα από τα πιο τέλεια φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. Σε μια χώρα που βρίσκεται στα όρια του Αρκτικού κύκλου σε ένα χωριό που ονομάζεται, Syðrugøta,(κάθε προσπάθεια να μεταφραστεί στα ελληνικά το χωριό ήταν ανεπιτυχής),

συγκεντρώνονται κάθε χρόνο 6000 άνθρωποι για να απολαύσουν μουσικές συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο.

Η ατμόσφαιρα καταπληκτική καθώς ο ουρανός λόγω του σημείου που βρίσκονται τα νησιά, παίρνει ονειρικά χρώματα ενώ το highlightτου φεστιβάλ ήταν η κεντρική σκηνή. Στα δεξιά τους οι θεατές είχαν τον Ατλαντικό Ωκεανό και στα αριστερά τους ατελείωτα βουνά γεμάτα γρασίδι. Όπως θα δεις κι εσύ στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα μοναδικό σκηνικό στημένο σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας, αν δεν έχεις δει ακόμα το χάρτη σου, σκέψου πως για να φτάσεις στην πρωτεύουσα το Τόρχαβν, χρειάζεται να ταξιδέψεις 3,5 ώρες με αεροπλάνο από το Όσλο ή 13 με 14 ώρες με πλοίο από τη Δανία! Τα Νησιά Φερόες είναι ένα σύμπλεγμα 18 νησιών, που αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στην Σκωτία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία με συνολικό πληθυσμό 49.483 κατοίκους.

Όπως καταλαβαίνεις, τα 6000 εισιτήρια που κόπηκαν για το φεστιβάλ δεν είναι αμελητέος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Μάλιστα οι 6000 επισκέπτες είναι 15 φορές περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους εκείνου του χωριού με το περίεργο όνομα που φιλοξένησε το φεστιβάλ.

Οι περισσότεροι από τους θεατές αψήφησαν τον όχι και τόσο ζεστό καιρό των νησιών Φερόες και κατασκήνωσαν σε κοντινή απόσταση από την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ που διεξάγεται ανελλιπώς από το 2005 και έπειτα. Τι περιμένεις; Δες κι εσύ τις φωτογραφίες από ίσως το καλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο και άρχισε να τσεκάρεις εισιτήρια από τώρα, για του χρόνου.

Photos: bussinessinsider.com

The post Ίσως το καλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα