Πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες για την Συρία

09:20 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες για την Συρία, που λαμβάνουν χώρα στην Γενεύη ξεκίνησαν να φαίνονται μιας και η συριακή Κυβέρνηση επέτρεψε την αποστολή κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές της Συρίας.

Ποιες περιοχές αφορά; Φυσικά την Μαντάγια, όπου οι άνθρωποι ακόμα υποφέρουν από την ασιτία αλλά και την Καφράγια και Φούα.

Ο ντε Μιστούρα, απεσταλμένος του ΟΗΕ, θύμισε και πάλι πως για να ύπαρξη συμφωνίας για πλήρη εκεχειρία, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι

μεγάλες δυνάμεις.

Σημειώνεται πως η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης τονίζει με κάθε ευκαιρία πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις συνομιλίες εάν η Κυβέρνηση δεν δείξει καλή θέληση και δεν επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Θυμίζουμε πως η Μαντάγια είναι μια πόλη 40 χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού, η οποία πολιοργείται από την Χεζμπολάχ αλλά κα στρατό.

Ολόκληρος ο πλανήτης είχε παρακολουθήσει συγκλονισμένος το video που παρουσίαζε την άσχημη κατάσταση των κατοίκων της πόλης.

Για τον ντε Μιστούρα οι τρίτες χώρες θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι χώρες στις οποίες αναφέρθηκε είναι οι χώρες της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για την Συρία: Ρωσία, Ιράν, χώρες του Κόλπου, Τουρκία, χώρες της Ε.Ε.

Στις 11 Φεβρουαρίου συνεδριάζει στο Μόναχο η Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης για την Συρία.

Photo: AP

The post Πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες για την Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα