Σαρωτικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία – Τι σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

17:12 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία. Σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, το Φεβρουάριο και μεταφορά των κεντρικών γραφείων του κόμματος από τη Συγγρού.

Λίγο μετά από την ανάληψη των νέων προεδρικών του καθηκόντων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

φαίνεται πως φροντίζει να μη χάσει καιρό, προχωρώντας σε άμεσες αλλαγές επί παντός επιστητού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρά στις σχετικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή έκτακτου κομματικού συνεδρίου, που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Φεβρουαρίου, έχοντας ως βασικό άξονα συζητήσεων την ιδεολογία της δημοκρατικής παρατάξεως.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να προγραμματίζει την σταδιακή μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας από τη Συγγρού, καθώς η αναζήτηση μικρότερων γραφείων που δεν θα έχουν τόσο υψηλό ενοίκιο, όπως αυτό των γραφείων της Συγγρού, έχει ήδη ξεκινήσει.

Ιδιαίτερη έμφαση, πρόκειται να δώσει ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στο ζήτημα των συζητήσεων γύρω από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς όπως έχει ο ίδιος τονίσει θα πιάσει άμεσα δουλειά έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος των 4 μηνών που πέρασαν.

Τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αλλαγές ωστόσο, αναμένονται και σε επίπεδο προσώπων στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κύρια επιδίωξη του Κ.Μητσοτάκη, είναι η ανάδειξη προσώπων σε θέσεις «κλειδιά». Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ.Μητσοτάκης, έχει προτείνει στον Άδωνι Γεωργιάδη, να αναλάβει τη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ως Γραμματέας του κόμματος της ΝΔ. Ωστόσο, ο κ.Γεωργιάδης, φαίνεται να θέλει να διατηρήσει το ρόλο του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, παραμένει στη θέση του Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, βασικούς ρόλους στο πολιτικό επιτελείο του κ.Μητσοτάκη, φαίνεται πως θα έχουν και οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Γεωργιάδης, αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο επερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στην τελετή παράδοσης της προεδρίας του κόμματος, σχετικά με τη νίκη του Κ.Μητσοτάκη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενότητας:

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη. Θα συνεργαστώ στενά με τον κ. Μητσοτάκη και θα σταθώ αρωγός στην προσπάθειά του. Το ίδιο καλώ να πράξουν και όλα τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, το Ποτάμι σε συνεδρίαση του το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν το κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού και οι πολιτικές εξελίξεις έπειτα από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος της ΝΔ, σχολιάζει χαρακτηριστικά πως:«ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει ότι είναι μεταρρυθμιστής».
«Είμαστε το Κίνημα που δεν κρύβεται», επεσήμανε στις σχετικές του δηλώσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ κοινή παρατήρηση των στελεχών του κόμματος ήταν πως «η εκλογή Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία για τη ΝΔ να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο, κάτι βεβαίως που δεν έκανε τα χρόνια που κυβερνούσε».

Σημειώνεται τέλος πως με βάση τα τελικά αποτελέσματα της β’ εκλογικής διαδικασίας στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του συνυποψηφίου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, από τους συνολικά 330.501 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες, ο κ.Μητσοτάκης έλαβε, 173.297 ψήφους, συγκεντρώνοντας σε ποσοστό το 52,43% των συνολικών ψήφων, έναντι του 47,57% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έλαβε συνολικά 157.224.

The post Σαρωτικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία – Τι σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα