Σαλάτα του Καίσαρα με όσα περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

13:40 26/12/2019 - Πηγή: iPop

Σου έχουν περισσέψει φαγητά από το χθεσινό τραπέζι; Λογικό είναι. Και τι θα τα κάνεις; Σαλάτα! Και πιο συγκεκριμένα σαλάτα του Καίσαρα!

Από τη μία δεν θες να φας βαριά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, από την άλλη σου έχουν περισσέψει τόσα πολλά φαγητά που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Γαλοπούλα, πατάτες, ρύζι

ή ό,τι άλλο είχες φτιάξει σου έμεινε και με αυτά θα φτιάξεις μια νόστιμη σαλάτα του Καίσαρα, τη λεγόμενη Caesar που όλοι λατρεύουν.

Τι θα χρειαστείς για τη σαλάτα του Καίσαρα;1 μαρούλι100γρ. φλίδες παρμεζάνας2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάναΚοτόπουλο ή γαλοπούλα που σου έχει περισσέψει σε κομματάκια2-3 πολύ λεπτές φέτες λευκό ψωμί ή κρουτόν1 σκελίδα σκόρδο ή κρεμμύδι1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 φλιτζάνι μαγιονέζαΧυμό από ένα λεμόνιΑλάτι και πιπέριΛίγο νερόΠώς θα φτιάξεις τη σαλάτα αυτή;Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη μαγιονέζα, το νερό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.Πλένουμε καλά και κόβουμε το μαρούλι.Σε ένα τηγάνι ψήνουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού για λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα.Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το μαρούλι, το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα σε κομματάκια και ρίχνουμε το μείγμα – dressing.Τοποθετούμε στο τέλος τις φλίδες παρμεζάνας.Συνόδευσε τη σαλάτα σου με ρύζι ή πατάτες που σου έχουν περισσέψει αν θες.Δοκίμασε, ακόμα, μια εναλλακτική σαλάτα με κοτόπουλο:

Σαλάτα με κοτόπουλο και μπάρμπεκιου για ένα ελαφρύ μεσημεριανό!

Photo: Unsplash/ Chris Tweten

Το άρθρο Σαλάτα του Καίσαρα με όσα περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα