Ριζότο με μελάνι σουπιάς

19:00 18/7/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για το ριζότο

2 κσ ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι3 φρέσκα κρεμμυδάκια1 πράσο300 γρ. ρύζι για ριζότο1 φακελάκι μελάνι σουπιάςΤριμμένο μοσχοκάρυδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι½ ματσάκι άνηθο

Για το ζωμό

1 πακέτο σουπιές καθαρισμένες1.200 ml νερό1 φύλλο δάφνης3 – 4 κεδροκούκουτσα2 – 3 κόκκους μαύρο πιπέρι1 κλωνάρι σέλινοΕκτέλεση:

Ζωμός: Κόβουμε τις σουπιές σε μέτρια κομμάτια και τις

ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα, τους σπόρους πιπεριού και το σέλινο. Αφήνουμε να πάρει το νερό μια βράση, χαμηλώνουμ τη φωτιά και βράζουμε για 20 – 30 λεπτά.

Με ένα πιρούνι βγάζουμε τις σουπιές, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το ζωμό, σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Ριζότο: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο από το οποίο έχουμε κρατήσει μόνο το λευκό κομμάτι και το έχουμε κόψει σε ροδέλες για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.

Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια δόση από το ζωμό που σιγοβράζει στη διπλανή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ συχνά μέχρι το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό σε δόσεις, φροντίζοντας να ρίχνουμε κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει πια απορροφηθεί. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε περίπου 20 – 25 λεπτά.

Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε στο ριζότο το μελάνι και τις σουπιές, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.

The post Ριζότο με μελάνι σουπιάς appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
rizoto me melani, rizoto me melani soupias
Τυχαία Θέματα