Πατέρας διδάσκει στον γιο του για την ενσυναίσθηση μέσα από κόμικς!

20:15 4/11/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που έχουν σημασία σ’ έναν άνθρωπο, εκτός απ’ τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τη μυρωδιά του. Όμως, τα μικρά παιδιά πολλές φορές δεν το γνωρίζουν όσο είναι ακόμα τόσο μικρά! Γι’ αυτό ένας πατέρας απ’ τη Σιγκαπούρη, ο Calvin Soh, έφτιαξε μια σειρά από κόμικς για την ενσυναίσθηση για τον γιο του!

Ο πατέρας στα κόμικς για την ενσυναίσθηση εξηγεί στον γιο του πώς θα έπρεπε να αντιδράει όταν άλλα παιδιά παραπονιούνται για κάποιον μετανάστη που έχει άσχημη μυρωδιά.

Όλο αυτό το παρουσιάζει μέσα από χιουμοριστική

οπτική, γιατί ξέρει ότι έτσι ο γιος του θα καταλάβει τι εννοεί!

Τα κόμικς του είναι τόσο απλά, αλλά τόσο αληθινά και σίγουρα περνάνε το μήνυμα που πρέπει ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά! Μακάρι όλοι μας να ασχολιόμασταν τόσο πολύ με το να διδάξουμε στα παιδιά μας το σωστό, όπως αυτός ο πατέρας!

Τα κόμικς για την ενσυναίσθηση:

«Μπαμπά, δεν μπορώ να καθίσω εδώ. Μυρίζει!».

«Ξέρεις τι μυρίζει; Μυρίζει σαν κάποιον που πρέπει να δουλεύει 14 ώρες την ημέρα».

«Μυρίζει σαν κάποιον που κάνει μια δουλειά που δεν θέλει να κάνει. Μυρίζει σαν κάποιον που πρέπει να πληρώνει για να έχει το προνόμιο να δουλεύει εδώ».

«Μυρίζει σαν κάποιον που του λείπει η οικογένειά του και που δεν έχει δει το παιδί του εδώ και 2 χρόνια. Και πιθανότατα ξέρει ότι οι άλλοι σκέφτονται ότι μυρίζει».

«Στην πραγματικότητα, πιθανότατα μυρίζει σαν τον παππού σου όταν πρωτοήρθε στη Σιγκαπούρη».

Τι είναι η ενσυναίσθηση και γιατί είναι σημαντική;

Η ενσυναίσθηση αναφέρεται στην ικανότητα να καταλάβεις συναισθηματικά τι βιώνει το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Ο όρος ενσυναίσθηση διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1909 από τον ψυχολόγο Edward B. Tichener, ως μια μετάφραση από τον αγγλικό όρο einfühlung. Επομένως σε τι ακριβώς η συμπάθεια με την ενσυναίσθηση διαφέρουν; Η συμπάθεια αναφέρεται περισσότερο σε παθητική σύνδεση, ενώ η ενσυναίσθηση γενικά αναφέρεται σε μια πιο ενεργητική προσπάθεια να καταλάβεις την κατάσταση του άλλου.

Η ενσυναίσθηση οδηγεί σε συμπεριφορά της βοήθειας, κάτι το οποίο ωφελεί τις κοινωνικές σχέσεις. Είμαστε εκ φύσεως κοινωνικά όντα. Τα πράγματα που βοηθάνε τις σχέσεις μας με τους άλλους, ωφελούν κι εμάς τους ίδιους. Όταν οι άνθρωποι βιώνουν την ενσυναίσθηση, είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε θετικές κοινωνικές συμπεριφορές. Πράγματα όπως ο αλτρουισμός και ο ηρωισμός είναι επίσης συνδεδεμένα με το αίσθημα της ενσυναίσθησης για τους άλλους.

Δες ακόμα:

6 + 1 φράσεις που οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι αποφεύγουν!

Το άρθρο Πατέρας διδάσκει στον γιο του για την ενσυναίσθηση μέσα από κόμικς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα