Ψυχραιμία ζητάνε για το Κυπριακό- Δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα λέει η κυπριακή πλευρά

15:43 14/7/2017 - Πηγή: iPop

Την ανάγκη να αποφεύγονται κινήσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας δήλωσε Ευρωπαϊκή Επίτροπος, αναφορικά με τα αντίποινα που ξεκίνησε η Τουρκία για τη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Maja Kocijancic, υπογράμμισε την ανάγκη να μείνουν ανοιχτά τα κανάλια επικονωνίας.

Η πάγια θέση μας είναι ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας. Όλες οι πλευρές γνωρίζουν ότι κάθε πηγή τριβών που βλάπτει

τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγεται

Τις απειλές της Τουρκίας αλλά και την μετάβαση δύο πλοίων και ενός υποβρύχιου για επιτήρηση στα ανοικτά της Κύπρου σχολίασε και ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ψυχραιμία, λίγα λόγια – δεν πρέπει να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε πως καμία πολεμική ατμόσφαιρα δεν υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο «και αυτοί που τα διαδίδουν αυτά, ίσως έχουν στόχο να πλήξουν τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή άλλους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας».

Τόνισε επίσης την ευθύνη όλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εικόνα που δίνεται στο επικονωνιακό επίπεδο καθώς μερικές αναφορές και ανταποκρίσεις δίνουν λανθασμένη εικόνα και εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Η επόμενη φορά που θα πρέπει να ασχοληθούμε όλοι με αυτό το θέμα πρέπει να είναι όταν θα έχουμε αποτελέσματα από τις έρευνες. Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά. Θα πράττουμε περισσότερα και θα μιλάμε λιγότερο, καθώς μέσα από αυτή την προσέγγιση εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Berat Albayrak, γνωστοποίησε την αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros στη Μόρφου, καθώς εξέφρασε για ακόμα μια φορά την άποψη πως οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου ανήκουν σε όλο το νησί.

Photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

The post Ψυχραιμία ζητάνε για το Κυπριακό- Δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα λέει η κυπριακή πλευρά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα