Τι είναι αυτή η τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone;

14:12 14/7/2017 - Πηγή: iPop

Αφού, λοιπόν, έριξες μια κλεφτή ματιά στο πίσω μέρος του iPhone σου μόλις διάβασες τον τίτλο του άρθρου, ήρθε η ώρα να σου απαντήσουμε και στο επίμαχο ερώτημα!

Η τρύπα εξυπηρετεί έναν πολύ σημαντικό σκοπό: Είναι ένα μικρόφωνο και μάλιστα απ’ τα συνολικά τρία, τα οποία διαθέτει η συσκευή.

Το δεύτερο μικρόφωνο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής, στο κέντρο, πάνω απ’ την μπροστινή κάμερα, και το τρίτο φυσικά είναι αυτό με το οποίο μιλάς στο τηλέφωνο και είναι στο κάτω μέρος του iPhone.

Η

Apple ξεκίνησε να τοποθετεί τρία μικρόφωνα στα iPhones το 2012 με το iPhone 5.

Το τρίτο μικρόφωνο είναι εκεί για να βοηθήσει το τηλέφωνο να κρατήσει όλους τους ήχους που υπάρχουν στο περιβάλλον.

Βοηθά επίσης στην αναγνώριση φωνής, η οποία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική με την αύξηση της δημοτικότητας των εικονικών βοηθών, όπως η Siri και το Google Assistant.

Όπως εξηγεί η Apple, για να δοκιμάσεις το πρωτεύον μικρόφωνο στο κάτω μέρος του iPhone σου, άνοιξε το Voice Memos και πάτησε το εικονίδιο εγγραφής. Στη συνέχεια, μίλησε στο μικρόφωνο και πάτησε το εικονίδιο αναπαραγωγής για ν’ ακούσεις όσα είπες.

Εάν η φωνή σου ακούγεται εξασθενημένη όταν χρησιμοποιείς το μεγάφωνο σε μια κλήση, βεβαιώσου ότι ο δέκτης του iPhone σου δεν είναι μπλοκαρισμένος ή καλυμμένος.

Εάν ο ήχος απ’ τις εγγραφές βίντεο ακούγεται αχνός ή η Siri δεν μπορεί να σ’ ακούσει, βεβαιώσου ότι το μικρόφωνο δίπλα στην πίσω κάμερα δεν είναι καλυμμένο ή μπλοκαρισμένο.

Photo: REUTERS/Lucy Nicholson

The post Τι είναι αυτή η τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα