Σέλας: Απ’ όπου κι αν το δεις θα σε μαγέψει, απ’ το διάστημα θα σ’ εντυπωσιάσει | Photo

15:23 14/7/2017 - Πηγή: iPop
| Photo

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μας χάρισε μία μοναδική φωτογραφία και εντυπωσιακά πλάνα από το Σέλας.

Την Τρίτη 11/07, ανέβηκε μια φωτογραφία του στο Twitter. Η φωτογραφία απαθανατίστηκε από απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων πάνω από τον πλανήτη μας. Το φαινόμενο αυτό τράβηξε ο αστροναύτης Jack Ficher.

Ο ίδιος δήλωσε πως λατρεύει να παρακολουθεί το Σέλας κατά τις ελεύθερες του ώρες. Άλλωστε πρόκειται

για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που βρίσκεται σε διαρκεί κίνηση.

Η δημιουργία του φαινομένου αυτή είναι εντυπωσιακή. Πραγματώνεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Με την εισαγωγή των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο σ’ αυτήν κάνει την εμφάνισή του πλήθος χρωμάτων. Το φαινόμενο συναντάται κυρίως στις πολικές περιοχές, στο Βόρειο και Νότιο ημισφαίριο.

Σε 90 λεπτά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station, ISS) πραγματοποιεί μια πλήρη περιστροφή της Γης. Έτσι τα μέλη του πληρώματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα.

Οι κοσμοναύτες μένουν στο σταθμό για έξι μήνες. Βέβαια δεν χωράνε περισσότερα από 6 άτομα την φορά. Σήμερα, ζουν και εργάζονται εντός του σταθμού τρεις αστροναύτες. Στόχος είναι η εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος αλλά και έρευνες που ωφελούν την ανθρωπότητα.

The post Σέλας: Απ’ όπου κι αν το δεις θα σε μαγέψει, απ’ το διάστημα θα σ’ εντυπωσιάσει | Photo appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα