Παράταση για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ | Μέχρι πότε μπορείς να την πληρώσεις;

11:50 22/9/2020 - Πηγή: iPop

Την Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ | Μέχριμε τους φορολογούμενους να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη. 

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, από τις 30 Σεπτεμβρίου, στις 31 Οκτωβρίου, ώστε να πληρωθεί μαζί με την δεύτερη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης,

ανέφερε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι θα ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για να μην αντιμετωπίσουν οι πολίτες πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως με δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ λόγω της κατάργησης του φόρου στα 28 ακριτικά νησιά στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δυσκολεύονται να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα, να πληρώσουν διπλή δόση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμα. Δηλαδή θα πληρωθεί η πρώτη και η δεύτερη δόση μαζί χωρίς να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων δόσεων που είναι έξι και λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ακόμα, πως η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown κι αυτό γιατί τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι αρκετά και ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ. Φυσικά τόνισε η οικονομία έπεται της δημόσιας υγείας και πως δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι ένα νέο lockdown, αφού η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τους ειδικούς κι ύστερα να αποφασίζει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ: Τα συχνότερα λάθη που ανεβάζουν το κόστος

Photo: Unsplash/ Christian Dubovan

Το άρθρο Παράταση για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ | Μέχρι πότε μπορείς να την πληρώσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα