Προστάτεψε τον εαυτό σου και μην κάνεις ποτέ αυτήν την αναζήτηση στην Google!

13:16 19/11/2019 - Πηγή: iPop

Με το Διαδίκτυο έχουμε πρόσβαση σε ένα σωρό πληροφορίες, μερικές πιο χρήσιμες από άλλες. Τι είναι αυτό, όμως, που δεν πρέπει ποτέ να googlαρεις;;; Μην αναζητάς στο Google τα συμπτώματα που έχεις και νομίζεις πως είσαι βαριά άρρωστος. 

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε! Σταμάτα να αναζητάς στο Google τα συμπτώματα που έχεις, είτε πρόκειται για ένα κρυολόγημα, είτε για κάτι πιο σοβαρό.

Σύμφωνα με μια νέα

έρευνα όταν πρόκειται για θέμα υγείας, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς τον γιατρό. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στην Αμερική, πάνω από το 43% είχε πείσει τον εαυτό του πως υποφέρει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια, αφού googlαρε τα συμπτώματα.

Το να κάνεις διάγνωση και να συνδέσεις όλα τα συγκεκριμένα συμπτώματα είναι λιγάκι περίπλοκο και μερικές φορές μπορεί να μην οδηγηθείς στη σωστή διάγνωση. Το να πας στον γιατρό μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό αλλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις.

Ο τρόπος που ψάχνεις τα νέα στο Google αλλάζει!

Οι ιστοσελίδες με ιατρικά θέματα και συμβουλές μπορεί να φανούν ως ένα βαθμό χρήσιμες αλλά δεν έχουν τελειώσει και τη σχολή… Ιατρικής.

Pixabay

Στην πραγματικότητα, παρ’ όλο που το 65% των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει τη Google για να βγάλουν τη διάγνωση, η πλειοψηφία ανέφερε πως αυτό τους προκάλεσε περισσότερο κακό από ότι καλό. Συνολικά, το 74% δήλωσε πως ανησυχούσε πολύ περισσότερο όταν στράφηκε στη Google για βοήθεια.

Κι αυτό ακόμη δεν σε πείθει να μην αναζητάς στη Google τα συμπτώματά σου, τότε σκέψου πως οι περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες που θα βρεις oline, ήταν ακριβείς στο λιγότερο από το 40% των φορών.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το LetsGetChecked, ότι δεν ψάχνουν όλοι στο Internet για τα ιατρικά τους θέματα καθώς το 51% συμβουλεύεται τον γιατρό. Ευτυχώς!

Γιατί, όμως, δεν επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας;

Αρχικά, το υψηλό κόστος είναι μια κοινή απάντηση (47%) των ανθρώπων και ένας λόγος που αποφεύγουν την επίσκεψη, όπως και η αντίληψη ότι οι γιατροί δεν δίνουν τόση βάση στα συμπτώματα των ασθενών και δεν τους πιστεύουν (37%), ενώ πολλοί απλά δεν έχουν τον χρόνο.

Πολύ περισσότερο, περίπου οι μισοί δήλωσαν πρόθυμοι να επισκεφτούν τον γιατρό αν εξηγούσε τι έχουν με απλά λόγια ώστε να μπορούν να καταλάβουν. Ενώ ορισμένοι δυσκολεύονται με τα ραντεβού και δεν τους βολεύει ο προγραμματισμός.

Photo: unsplash/Natasha Spencer

Το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι ψάχνουν τα συμπτώματά τους στη Google είναι πραγματικά ανησυχητικό. Γι΄αυτό μην το κάνεις, γιατί απλά θεωρείς πως έχεις κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που πραγματικά έχεις και πανικοβάλλεσαι χωρίς λόγο.

Τέλος, η έρευνα έδωσε στους ερωτηθέντες ένα μικρό τεστ για να συμπληρώσουν πόσα γνωρίζουν για το ανθρώπινο σώμα. Πριν κάνουν το τεστ, το 68% θεωρούσε πως έχει αρκετές γνώσεις αλλά το τεστ έδειξε το αντίθετο….

Διαβάστε επίσης:

Πώς λειτουργεί το Google search; Μάθε μέσα σε 5 λεπτά!

Photo: Pexels

Το άρθρο Προστάτεψε τον εαυτό σου και μην κάνεις ποτέ αυτήν την αναζήτηση στην Google! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα