Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας κι αυτά είναι τα facts που πρέπει να γνωρίζεις!

12:00 19/11/2019 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας σήμερα… μια μέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Facts που πρέπει να γνωρίζεις αλλά και tips κάθε φορά που χρησιμοποιείς μια δημόσια τουαλέτα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς στον κλάδο.

Σκοπός της Ημέρας είναι να ενημερωθεί το κοινό για το δικαίωμα που έχει σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες αλλά και να

βάλει κι αυτό το «χεράκι» του για να διατηρηθεί η υγιεινή.

Μερικά facts που πρέπει να γνωρίζειςΟ μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 6-8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές το χρόνο. Περνά περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα!2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει επαρκή αποχέτευση.Η αποφυγή διούρησης εξαιτίας των βρόμικων τουαλετών μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ήπαρ και την κύστη.Για να αποφύγει κάποιος την διούρηση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν πίνει υγρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από αφυδάτωση.Οι πιο πολλές τουαλέτες έχουν σχεδιασθεί λανθασμένα.Οι γυναίκες χρειάζονται 3 φορές μεγαλύτερη τουαλέτα απ’ ότι οι άνδρες. Τις περισσότερες φορές οι τουαλέτες είναι ίδιες και για τα δύο φύλα.Η τουαλέτα παραμένει θέμα – ταμπού και οι άνθρωποι αποφεύγουν να το συζητάνε.

Αν επισκέπτεσαι την τουαλέτα τα βράδια, δες τι λένε οι έρευνες!

unsplash/Marten BjorkΜερικά tips όταν χρησιμοποιείς δημόσια τουαλέτα

Ακούς δημόσια τουαλέτα κι αμέσως έχεις στο πρόσωπό σου την έκφραση της αηδίας. Μερικές φορές -ίσως τις περισσότερες- είναι πράγματι αηδία.  Αλλά μήπως κι εσύ κάθε φορά που επισκέπτεσαι το «μέρος», δεν συμπεριφέρεσαι και πολύ ανθρώπινα;

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι μια δημόσια τουαλέτα, θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός από ότι είσαι στο σπίτι σου.

Μετά τη χρήση υπάρχει μια… «διαδικασία» που πρέπει να ακολουθείς:

Αρχικά είναι σημαντικό να πλύνεις τα χέρια σου πολύ καλά γιατί τα μικρόβια σε μια τουαλέτα είναι πάντα πάρα πολλά. Πλύνε σχολιαστικά τα χέρια σου και επίσης, χρησιμοποίησε το αντισηπτικό για να αποφύγεις τις μολύνσεις.

Πολύ περισσότερο, πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου χαρτομάντιλα. Πού πας στον πόλεμο χωρίς τα όπλα;;; Με τα χαρτομάντιλα μπορείς να καλύψεις τη λεκάνη γιατί όπως είπαμε τα μικρόβια που καραδοκούν είναι πολλά. Αφού κάνεις τη δουλειά σου, μην ξεχάσεις να πετάξεις τα χαρτιά στον κάδο και να είσαι όσο πιο προσεκτικός μπορείς.

Τέλος, μην χτυπάς το καζανάκι με γυμνά χέρι αλλά με λίγο χαρτί για λόγου υγιεινής.

Αν όλοι ακολουθούσαμε συγκεκριμένη διαδικασία και ήμασταν λιγάκι πιο προσεκτική, τότε η εμπειρία μας δεν θα ήταν τόσο δυσάρεστη.

Θα μου πεις μα αυτά είναι αυτονόητα… Όχι, για όλους αγαπημένες αναγνώστη…

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πηγαίνουμε πιο συχνά τουαλέτα όταν έχει κρύο;

Photo: unsplash/Gilles Desjardins

Το άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας κι αυτά είναι τα facts που πρέπει να γνωρίζεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας,pagkosmia imera toualetas