Προσοχή στις ψεύτικες επιστροφές φόρου

19:42 16/1/2020 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί καθώς έχουν παρατηρηθεί περιστατικά με ψεύτικες επιστροφές φόρου. Συγκεκριμένα, λογιστές- απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα με της διεκπεραίωσης φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Ένας 40χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ οι αστυνομικοί αναφέρουν πως δεν είναι ο μόνος που εξαπατά ηλικιωμένους.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τη στιγμή που προσπαθούσε να πείσει μία

γυναίκα να του δώσει χρήματα ως εγγύηση επιστροφής φόρου. Η γυναίκα σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο ύστερα από κλήση πολίτη.

Τι διαπιστώθηκε απ’ την έρευνα για τις ψεύτικες επιστροφές φόρου;

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος, με τη βοήθεια συνεργού του, έκανε συστηματικά απάτες. Συγκεκριμένα κινούνταν με αυτοκίνητο και εντόπιζαν πεζούς ηλικιωμένους την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι απατεώνες προσποιούνταν τους λογιστές συγγενικών τους προσώπων και τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή χρηματικών ποσών από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση.

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις απάτης στη Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 40χρονος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι αστυνομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχει παρατηρηθεί από καταγγελίες ότι ο 40χρονος δεν είναι ο μόνος απατεώνας που «χτυπά» με τον ίδιο τρόπο ηλικιωμένους.

Διάβασε ακόμα:

Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει “μόδα” και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε

Photo: Pixabay

Το άρθρο Προσοχή στις ψεύτικες επιστροφές φόρου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα