Το καλύτερο brunch που πρέπει να φτιάξεις ASAP!

16:30 16/1/2020 - Πηγή: iPop

Δεν μπορούμε να βρούμε μια συνταγή με πατάτες που να μη μας αρέσει. Κι αυτή τη φορά βρήκαμε την ιδανική συνταγή για brunch που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου.

Το brunch κάτι δηλαδή, ανάμεσα σε breakfast and lunch είναι ιδιαίτερα στη “μόδα” αλλά μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου. Κι εμείς βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή για brunch για να φωνάξεις τους φίλους σου να το απολαύσετε παρέα το ΣΚ.

Κι αυτή η συνταγή περιέχει πατάτες, σολομό και πολλά ακόμη!Πάμε να τη φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστείς;Περίπου 1 κιλό πατάτες ή περίπου 7 με 8 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες8 κουταλιές
βούτυρο, ανάλατο4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο1 κουταλάκι αλάτι3/4 κουταλάκι πιπέρι1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Για το top

1/4 φλιτζάνι πηκτή κρέμα γάλακτος225 γραμμάρια καπνιστό σολομό1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 κουταλιές φρεσκοκομμένο chives2 κουταλιές φρεσκοκομμένο άνηθοΚάππαρη (προαιρετικά)Πώς θα τη φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Προετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι.Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Στο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει το άρωμά του, για περίπου ένα λεπτό. Χύνουμε το βούτυρο πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν.Στο τηγάνι ξεκινάμε από το κέντρο και τοποθετούμε τις πατάτες σε σπιράλ, επικαλύπτοντας ελαφρώς κάθε κομμάτι και προσπαθώντας να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο και επίπεδο.Μόλις καλύψουμε όλη τη βάση, ρίχνουμε λίγο παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες.Ξεκινάμε κι άλλο layer από πατάτες και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις πατάτες και την παρμεζάνα.Μεταφέρουμε στον φούρνο για περίπου μια ώρα με 50 λεπτά.Αφαιρούμε κι αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια,με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια μεγάλη πιατέλα.Αφήνουμε λίγο ακόμη να κρυώσει και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες και τον σολομό. Τέλος, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τα chives, άνηθο και κάππαρη.Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η καλύτερη συνταγή για french toast κι ένα υπέροχο brunch!

Photo: Purewow

Το άρθρο Το καλύτερο brunch που πρέπει να φτιάξεις ASAP! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα