Βάλε τώρα τη βιταμίνη Ε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

19:06 16/1/2020 - Πηγή: iPop

Η προσθήκη βιταμίνης Ε στη ρουτίνα ομορφιάς σου, μπορεί να είναι το κλειδί για το λείο και λαμπερό δέρμα που έχεις ονειρευτεί! Η βιταμίνη Ε κάνει θαύματα, ενώ κρύβεται σε προϊόντα που χρησιμοποιείς ήδη και δεν το ξέρεις.

Όταν μιλάμε για τη χρήση βιταμινών στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σου, η βιταμίνη Α (ρετινόλη) και η βιταμίνη C παίρνουν όλη την προσοχή. Ενώ είναι σίγουρα βασικά συστατικά για μια φωτεινή και λεία επιδερμίδα, είναι καιρός να μιλήσουμε και για τη βιταμίνη Ε.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η βιταμίνη

Ε είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Στην πραγματικότητα, πιθανώς ήδη χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα ή ορό με βιταμίνη Ε, αλλά μπορεί να μην γνωρίζεις τι ακριβώς κάνει στο δέρμα σου.

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!

Η βιταμίνη Ε είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια οικογένεια οκτώ αντιοξειδωτικών που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου βλάβης απ’ τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη υπάρχει συνήθως σε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν αλλά και σε άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος

Έτσι, ενώ υπάρχουν τεχνικά οκτώ διαφορετικές μορφές βιταμίνης Ε, αν δεις το συστατικό που αναγράφεται στο πίσω μέρος μιας κρέμας ή ορού, είναι πιθανότερο να συναντήσεις το όνομα tocopheryl acetate, που είναι ένας συνδυασμός οξικού οξέος και βιταμίνης Ε και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά είναι, φυσικά, κρίσιμα για την καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν στο δέρμα μέσω της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της έκθεσης στον ήλιο. Σε συνδυασμό με τις ενυδατικές ιδιότητες, η βιταμίνη Ε μπορεί να κάνει θαύματα για την προστασία του δέρματός σου από πιθανές ζημιές που μπορεί να του προκληθούν. Φυσικά, η προστασία που προσφέρει από τις ακτίνες του ήλιου δεν είναι το ίδιο ισχυρή με αυτή που προσφέρει το αντηλιακό, γι’ αυτό σε καμία περίπτωση μην παραλείψεις τη χρήση του αντηλιακού προσώπου.

Η πλούσια σε λιπίδια βιταμίνη Ε βοηθά στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες που καταστρέφει και την ηλικία του δέρματός μας!

Η βιταμίνη Ε είναι ιδανική για όσες γυναίκες ανησυχούν για τα σημάδια γήρανσης, καθώς προστατεύει το δέρμα και βοηθά στην αναγέννηση του υγιούς δέρματος. Συμβάλλει επίσης στην άμυνα του δέρματος, η οποία εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, εάν είσαι επιρρεπής σε ακμή ή έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να είσαι προσεκτική στη χρήση της βιταμίνης, καθώς είναι πλούσια σε λιπίδια.

Δες ακόμα για τη βιταμίνη Ε:

Η θαυματουργή βιταμίνη Ε και οι ιδιότητές της

Photo: Freepik

Το άρθρο Βάλε τώρα τη βιταμίνη Ε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάλε,vale