Η UEFA ξαφνικά καταργεί έναν κανονισμό στο ποδόσφαιρο που ίσχυε εδώ και δεκαετίες

19:54 24/6/2021 - Πηγή: iPop

Μια απόφαση που αλλάζει πολλά δεδομένα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. H UEFA καταργεί το εκτός έδρας γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από εδώ και πέρα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

«Ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ στο ποδόσφαιρο ήταν ένας τρόπος να αποφασιστεί ποια ομάδα πρέπει να προκριθεί σε διοργανώσεις διπλών αγώνων νοκ-άουτ, όταν υπάρχει ισοπαλία στο σύνολο των γκολ».

Η Allianz

Arena γέμισε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι οπαδοί κυμάτιζαν τις σημαίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην UEFA

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα υπάρχει το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον. Η απόφαση ελήφθη λόγω του ότι αυτός ο κανονισμός συνήθως έριχνε την ψυχολογία της μιας ομάδας, η οποία συχνά είχαμε δει μέχρι και να τα παρατάει στον αγώνα.

Όπως εκτιμάει η UEFA, με την κατάργηση του συγκεκριμένου κανονισμού, ο οποίος ίσχυε στο ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες, τα παιχνίδια θα είναι πιο θεαματικά, με περισσότερη αγωνία και πιο δίκαια.

Κι αφού καταργείται το εκτός έδρας γκολ, τι θα γίνεται σε περίπτωση ίσου αριθμού γκολ;

«Ο κανονισμός με το εκτός έδρας γκολ θα αφαιρεθεί από όλους τους διαγωνισμούς της UEFA από τη σεζόν 2021/22», σημειώνει η UEFA στην ανακοίνωση και προσθέτει:

Τα ζευγάρια στα οποία οι δύο ομάδες σκοράρουν τον ίδιο αριθμό γκολ στα δύο παιχνίδια θα έχουν τώρα δύο περιόδους επιπλέον 15 λεπτών και, εάν απαιτείται, πέναλτι

Μάλιστα, στη συνέχεια παραθέτει κι ορισμένα στατιστικά για να εξηγήσει τον λόγο που έλαβε αυτή την απόφαση:

«Οι στατιστικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 δείχνουν μια σαφή τάση συνεχούς μείωσης του χάσματος μεταξύ του αριθμού των νικών εντός-εκτός (από 61% -19% σε 47% -30%) και ο μέσος αριθμός γκολ ανά αγώνα που σημειώθηκαν εντός έδρας (από 2,02-0,95 έως 1,58-1,15).

Από το 2009/10, τα γκολ ανά παιχνίδι παρέμεναν σταθερά στο Champions League με συνολικό μέσο όρο 1,92 για τους γηπεδούχους και 1,6 για τις φιλοξενούμενες ομάδες».

The away goals rule will be removed from all UEFA club competitions from the 2021/22 season.

Ties in which the two teams score the same number of goals over the two legs will now have two 15-minute periods of extra time, and, if required, penalty kicks.#UCL #UWCL #UEL #UYL

UEFA (@UEFA) June 24, 2021

Το λεξικό του ποδοσφαίρου ή αλλιώς πώς να το παίξεις έξυπνη στον σύντροφό σου όταν βλέπετε μαζί μπάλα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η UEFA ξαφνικά καταργεί έναν κανονισμό στο ποδόσφαιρο που ίσχυε εδώ και δεκαετίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα