Προγραμματίζεις ονειρεμένο ταξιδάκι με την παρέα; – Τι να προσέξεις για να μην καταλήξουν οι διακοπές σας…εφιάλτης!

17:00 12/11/2022 - Πηγή: iPop

Το να ταξιδέψεις με φίλους και να εξερευνήσετε νέα μέρη μαζί μπορεί να φαντάζει μια διασκεδαστική εμπειρία. Ο ενθουσιασμός που πάει παρέα με την προετοιμασία για διακοπές είναι μοναδικός. Σου φέρνει αναμνήσεις από στις εποχές που ήσουν παιδί και μετά βίας συγκρατούσες τον ενθουσιασμό σου το βράδυ πριν από μια σχολική εκδρομή. Τα ομαδικά ταξίδια μπορούν να είναι εξίσου διασκεδαστικά, και ακόμη καλύτερα, όταν είσαι ενήλικας, ειδικά αν ταξιδεύεις με τους φίλους σου, τους ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις πιο κοντά.

Πρέπει ωστόσο να έχεις στο μυαλό σου ότι αν δεν το σχεδιάσεις σωστά, οι πιθανότητες να πάει κάτι λάθος είναι πολλές. Ακόμη κι αν ξεκινάς το ταξίδι με τις καλύτερες προθέσεις και την καλύτερη διάθεση, θα πρέπει να θυμάσαι πως μερικές φορές, οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες και μερικά πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά απ’ ότι περίμενες. Οπότε παρακάτω θα βρεις κάποια έξυπνα tips για να τα κανονίσεις όλα σωστά και να κάνεις με την παρέα σου ένα αξέχαστο ταξίδι!

Τι πρέπει να κάνεις όταν φέρνεις το ταίρι σου στις διακοπές με τους φίλους σου;

Οργάνωση διακοπών με φίλους: Ο απόλυτος οδηγός για να μη γίνετε μαλλιά κουβάριαUnsplashΕπίλεξε έναν προορισμό για τον οποίο όλοι ενθουσιάζονται

Αφού εξερευνήσετε όλες τις επιλογές σας, θα πρέπει όλοι να συμφωνήσετε για την ίδια τοποθεσία και να αρχίσετε να κάνετε τα ανάλογα πλάνα. Εάν πρόκειται για οδικό ταξίδι, πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό, τώρα είναι η ώρα να αποφασίσετε για άλλες τοποθεσίες στις οποίες θα σταματήσετε στη διαδρομή. Ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε, αν είναι σε βουνό ή στην παραλία, ίσως θέλετε πρώτα να αναζητήσετε πράγματα που όλοι θα θέλατε να κάνετε. 

Μιλήστε ειλικρινά ο ένας στον άλλον

Αυτό είναι το κλειδί για να μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα ο ένας το ταξιδιωτικό στυλ του άλλου και να αποφασίσετε αν έχει νόημα να κάνετε το ταξίδι εξαρχής.

Θέλετε όλοι μέρη όπου επισκέπτεστε ιστορικές τοποθεσίες, για παράδειγμα, ή ενδιαφέρεστε περισσότερο για ψώνια και φαγητό; Αναζητάτε μια περιπέτεια με συνεχείς δραστηριότητες ή μια απόδραση στην παραλία που δεν κάνετε τίποτα; Επίσης, ενώ η συζήτηση για τα χρήματα μπορεί να φαίνεται άβολη, πρέπει να μιλήσετε ειλικρινά για τον προϋπολογισμό. Πόσα χρήματα σκοπεύετε να ξοδέψετε στο ταξίδι; Ο αριθμός ταυτίζεται με αυτό που έχει στο μυαλό η υπόλοιπη παρέα;

UnsplashΠρογραμμάτισε και κάνε την κράτηση έγκαιρα

Αφού αποφασίσετε για το μέρος και τον προϋπολογισμό, επίσης ζωτικής σημασίας είναι να κλείσετε την πτήση –αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με αυτόν τον τρόπο– και τη διαμονή. Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, για παράδειγμα, προσπαθήστε να τα αγοράσετε όλα μαζί για να ενώσετε τις θέσεις. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε ο καθένας σε κάθε σημείο του αεροπλάνου. Αυτή η διαδικασία καλύτερα να γίνεται από ένα άτομο για την αποφυγή προβλημάτων και παρανοήσεων.

Οι 5 τύποι ανθρώπων που δεν θέλει κανείς να κάνει διακοπές μαζί τους!

Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Ενώ η προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται για την επιτυχημένη προετοιμασία των διακοπών, πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι όσο πιο ευέλικτος γίνεται. Είναι γεγονός ότι σε κάθε παρέα υπάρχει και ένας control freak που θέλει να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια κάθε μέρα των διακοπών και έχει διπλοτσεκάρει τις κριτικές από τα εστιατόρια που θέλετε να πάτε.

Ωστόσο, ο απώτερος σκοπός του κάθε ταξιδιού είναι η ξεγνοιασιά και η αποφυγή της ρουτίνας, στην οποία ξέρουμε τι ώρα θα ξυπνήσουμε, πότε θα γυρίσουμε σπίτι και τι θα μαγειρέψουμε. Έτσι λοιπόν, στις διακοπές πρέπει κάποια πράγματα να τα αφήσουμε στην τύχη τους!

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Είναι τέλειο να πηγαίνεις διακοπές με την παρέα σου γιατί ακριβώς είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη, σε κάνουν να γελάς και μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Ωστόσο, όσο ευχάριστο και να είναι να περνάς χρόνο μαζί τους, τόσο εύκολα μπορεί να γίνει κουραστική αυτή η κατάσταση.

Επομένως, η λύση είναι να δείχνει κατανόηση ο ένας για τον άλλον και να δίνει χρόνο να κάνει και τα δικά του. Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε να γίνονται τα πάντα με όλους.

«Οι πραγματικοί φίλοι κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη..» – Πώς θα καταλάβεις όμως αν τα άτομα που έχεις επιλέξει να σταθούν δίπλα σου είναι στ’ αλήθεια σαν μια δεύτερη οικογένεια για σένα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προγραμματίζεις ονειρεμένο ταξιδάκι με την παρέα; – Τι να προσέξεις για να μην καταλήξουν οι διακοπές σας…εφιάλτης! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα