Προειδοποίηση απ’ το meteo για χαλάζι στην Αττική

12:07 19/6/2019 - Πηγή: iPop
Το meteo για την Αττική προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Αναλυτικά η προειδοποίηση απ’ τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το meteο για την Αττική εξέδωσε προειδοποίηση καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.  Το κύριο

χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.  ο κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη.

Στον παρακάτω παρουσιάζεται η πιθανότητα ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, με την Αττική να εμφανίζει αυξημένη πιθανότητα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση πάντως, οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή… ζέστη με βροχές και καταιγίδες! Θα μας τρελάνεις αυτός ο καιρός!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Κακοκαιρίας συνέχεια την Τετάρτη | Πότε φτιάχνει ο καιρός;

Το άρθρο Προειδοποίηση απ’ το meteo για χαλάζι στην Αττική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα