Ερντογάν: Μας κάνουν τους μάγκες αλλά εμείς συνεχίζουμε

08:22 19/6/2019 - Πηγή: iPop
Οργισμένη η απάντηση του Ερντογάν στην Ε.Ε. αλλά και την Κύπρο με την τουρκική πλευρά να εμφανίζεται ανυποχώρητη. Όσα ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά την απόφαση της Ε.Ε.

Η απάντηση του Ερντογάν στην Ε.Ε. αλλά και την Κύπρο, φανερώνει την έντονη ενόχλησή τους και την οργή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και

συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις προάλλες τι είπαν; Είπαν ότι θα βγάλουν ένταλμα σύλληψης για το προσωπικό μας εκεί. Κι εμείς τί τους είπαμε; Να μας συμπαθάτε αλλά ‘αν σας περνά, ελάτε να τους συλλάβετε’ τους είπαμε. Δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε ότι πηγαίνει στο σημείο το Γιαβούζ λέγοντας πως «εμείς δεν χαρίζουμε σε κανένα τα δικαιώματα και το δίκαιο των αδελφών μας Τ/Κ».

Την ίδια στιγμή, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και στον Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας κάνοντας λόγο για μια εκστρατεία αμαύρωσης της χώρας του από το διεθνή τύπο.

Τις προάλλες έκανε δηλώσεις ο Μακρόν. Να φύγει η Τουρκία από εκεί. Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε; Εσύ έχεις εδώ ακτές; Έχεις εσύ καμία σχέση με εδώ; Αλλά η Τουρκία δεν έχει μόνο ακτογραμμή, είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να μιλάει. Και η Βρετανία μπορεί να μιλά. Γιατί; Επειδή είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ έχεις μια εταιρεία, ας μιλήσει η εταιρεία σου. Η Total. Εμείς γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά καλύτερα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε και στους S-400, εκφράζοντας και πάλι το παράπονο γιατί δεν ενοχλήθηκαν οι ΗΠΑ όταν η Ελλάδα πήρε τους S-300 και ενοχλούνται τώρα με την Τουρκία.

Ενώ δεν ήταν πρόβλημα για την Ελλάδα να πάρει τους S-300, παρόλο που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, τώρα γιατί κάνουν τόσο σαματά για την αγορά των S-400 από την Τουρκία;

H τουρκική πλευρά εμφανίζεται ανυποχώρητη και σε αυτό το σημείο δύσκολα η Τουρκία μπορεί να κάνει πίσω. Παρά τις προειδοποιήσεις από την Ε.Ε. η απάντηση του Ερντογάν ήταν απλά… «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά».

Από την άλλη του τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «η ΕΕ έκανε τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ όμηρο του Κυπριακού».

Οι αποφάσεις της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο στερούνται νομικής βάσης. Να αλλάξει αυτή την μονομερή και εκτός πραγματικότητας στάση της

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία κάνει έρευνα για το άνοιγμα της Αμμοχώστου

Photo: Getty

Το άρθρο Ερντογάν: Μας κάνουν τους μάγκες αλλά εμείς συνεχίζουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα