Πριν διακοσμήσεις τον προσωπικό σου χώρο, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να σκεφτείς για να το κάνεις σωστά

14:21 28/10/2020 - Πηγή: iPop

Η διακόσμηση του δωματίου σου είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Ο λόγος είναι ότι όσο πιο όμορφα το διαμορφώσεις τόσο πιο πολύ θα σου αρέσει να περνάς το χρόνο σου σε αυτό. Θα σε ξεκουράζει και θα το απολαμβάνεις!

Τι να σκεφτείς πριν την τελική διακόσμηση του δωματίου σουΞεκίνα με ένα άδειο δωμάτιο

Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καλό θα είναι να έχεις ένα άδειο δωμάτιο. Σκέψου το σαν ένα πίνακα ζωγραφικής, πάντα ξεκινάς με έναν άδειο καμβά! Αρχικά, λοιπόν, επέλεξε το χρώμα του τοίχου, των παραθύρων, τα φωτιστικά. Στη συνέχεια, επέλεξε

τα μεγάλα έπιπλα και που αυτά θα τοποθετηθούν και τέλος τα μικρά αξεσουάρ που θες να προσθέσεις στο χώρο. Καλό είναι να θυμάσαι ότι ο κανόνας λέει να ξεκινάς πάντα από τα μεγαλύτερα αντικείμενα και να προχωράς προς τα μικρότερα.

Πες όχι στα σετ επίπλων

Το να αγοράσεις ένα σετ επίπλων έχει δύο αρνητικά, το πρώτο είναι ότι θα σου πιάσει περισσότερο χώρο από όσο υπολόγιζες και το δεύτερο ότι τελικά θα αλλάξει η τάση στο στυλ των επίπλων και στα χρώματα και σε μερικά χρόνια αν θες να τα αλλάξεις θα σου κοστίσει περισσότερο από όσο θα σου κόστιζε ένας καινούριος καναπές. Η διακόσμηση του δωματίου σου πρέπει να είναι μοναδική όσο και του σπιτιού σου, να έχει χαρακτήρα ο οποίος θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, δεν πρέπει να μοιάζει με κάτι που έκανες μέσα σε μια νύχτα. Κάθε κομμάτι που αγοράζεις πρέπει να αξιολογείται και να συνδυάζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου και να φαίνεται φυσικό.

Unsplash/House MethodΜη το παρακάνεις με το “θέμα”

Είναι καλό αν θες να ξεκινήσεις με ένα θέμα όμως μη το παρακάνεις. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ένα συνδυασμό μεταλλικών χρωμάτων, αλλά όταν είναι όλα γυαλιστερά, ξεπερνούν την υπόλοιπη διακόσμηση και το δωμάτιό σου αρχίζει να μοιάζει με ένα παράξενο θεματικό πάρκο. Αποφύγετε λοιπόν αυτό και διατήρησε το θέμα σε νορμάλ επίπεδα.

Πάρε το χρόνο σου με τη διακόσμηση

Πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι η διακόσμηση του δωματίου σου θα πάρει χρόνο. Δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα σε μία μέρα ούτε μέσα σε μία βδομάδα. Είναι ένα on-going project! Μη βιαστείς να επιλέξεις τα έπιπλα σου, πάρε το χρόνο σου, πήγαινε στα μαγαζιά, ψάξε στο ίντερνετ. Ζήσε το ταξίδι, γιατί αυτός είναι και ο σκοπός, να φτιάξεις κάτι που να το απολαμβάνεις. Και μη ξεχάσεις να υπολογίσεις και τη λειτουργικότητα των επίπλων όχι μόνο την εμφάνιση τους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πριν διακοσμήσεις τον προσωπικό σου χώρο, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να σκεφτείς για να το κάνεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα