Πού σταματά η οργή και αρχίζει ο κανιβαλισμός;

18:29 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από την είδηση της «Ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία στην μητέρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας» αν και λίγο πολύ το περιμέναμε, όμως, ίσως οι περισσότεροι δε θέλαμε να πιστέψουμε το μέγεθος της θηριωδίας και της αγριότητας . Ωστόσο εντύπωση δημιουργεί η κατάσταση που επικρατεί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο για πάνω από δύο μήνες και κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος με το δράμα που έζησαν τα τρία παιδιά από την Πάτρα.

Εικόνες που θυμίζουν μεσαίωνα έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δεν θα σταθώ στη μητέρα και τις πράξεις της, αυτό έχει πάρει την πορεία της Δικαιοσύνης και άλλοι θα την κρίνουν. Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ στις εικόνες μεσαίωνα που επικρατούν έξω από το σπίτι της μάνας και όλη αυτήν την διάθεση για αυτοδικία και λιντσάρισμα.

Συνθήματα, βρισιές φωνές και άνθρωποι που μοιάζουν με έναν οργισμένο όχλο που τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Όλη αυτή η διάθεση για κανιβαλισμό που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μέσα από τα Social Media, βγήκε πια έξω από την οθόνη του κινητού και πήρε σάρκα και οστά.

Pexels

Θυμίζει το κυνήγι μαγισσών, λιθοβολισμό του παρελθόντος ή εικόνες που σπάνια πια βλέπουμε στην μακρινή Ανατολή. Η εικόνα με το μανιασμένο όχλο με τα κινητά στραμμένα στην είσοδο του σπιτιού είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω όσο και να προσπαθώ.

Κάνουμε δηλαδή check in και story την παρουσία μας στο σπίτι που τρία παιδιά βασανίστηκαν; Και ποιο το νόημα σε όλα αυτά; Ποιο παιδί θα γυρίσει πίσω; Ποια αποτρόπαια πράξη θα ξεγραφτεί; Τι θα αλλάξει στη ζωή σου εσένα που πήγες κάτω από αυτό το σπίτι κολαστήριο να δώσεις το παρόν, να λιντσάρεις την οικογένεια, να βρίσεις, να πετάξεις πέτρες, να γράψεις Θάνατος στα παντζούρια;

Κανιβαλισμός

Όσο και αν είσαι οργισμένος από όλο αυτό που συμβαίνει, το απάνθρωπο και το τερατώδες, μέσα σου ήθελες να είναι αυτή που το έκανε το έγκλημα. Ήθελες τη δικαίωση και ήθελες να πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Αν οι εξετάσεις έδειχναν ότι δεν είναι εγκληματική ενέργεια και το κοριτσάκι πέθανε από φυσικά αίτια, δεν θα είχες δικαιωθεί. Το ήθελες να είναι εκείνη για να βγεις έξω και να κρίνεις με το δάχτυλο, να βρίσεις, να δείξεις ότι εσύ είσαι καλύτερος από αυτό το παράσιτο.

Αυτό λέγεται κανιβαλισμός. Τα χιλιάδες Tweets αυτό το διάστημα αυτό μαρτυρούν, φωτογραφίες με φαγητά και γαριδάκια για να δουν το Φως στο Τούνελ, δεν δείχνουν ούτε σεβασμό στον νεκρό, ούτε λύπη. Γίναμε όλοι δικαστές και δικάζουμε και περιμένουν στη γωνία για να κρίνουμε.

Και μην ακούσω λέξη για πλυντήριο που έχει καταντήσει καραμέλα στα στόματα όλων. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι, είτε είμαστε γονείς είτε όχι. Είναι ασύλληπτο για έναν ανθρώπινο νου ότι κάποιος αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή! Κανένα σύστημα αξιών δεν μπορεί να το χωρέσει αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πού σταματά η οργή και αρχίζει ο κανιβαλισμός; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα