Υποπαραλλαγή της Όμικρον 2 ή κοινό κρυολόγημα; Τα ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζεις

12:33 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Οι υγειονομικοί το γνωρίζουν από τον Νοέμβριο, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς δρα και πώς είναι πιθανό να νοσήσουν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από αυτήν.

Τι συμπτώματα, όμως, μπορεί να εμφανίσει η υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον και πώς θα καταλάβεις ότι νοσείς;

Αυτός είναι ο λόγος που η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική – Απίστευτο το πόσο μένει στις επιφάνειες!

Υποπαραλλαγή της Όμικρον: Η BA.2 εμφανίζεται συχνά παρόμοια
με ένα κακό κρυολόγημα

«Μέχρι στιγμής αυτό που παρατηρούμε είναι παρόμοιο με την αρχική παραλλαγή της Όμικρον όσον αφορά τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα», δήλωσε η Δρ. Erica Johnson, παθολόγος στο Johns Hopkins Bayview Medical Center στη Βαλτιμόρη.

Έτσι, όπως στο αρχικό στέλεχος Όμικρον (BA.1), τα κύρια συμπτώματα μιας ήπιας λοίμωξης BA.2 είναι βήχας, πυρετός, κόπωση και πιθανή απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Καταρροή, γαστρεντερικά προβλήματα, πονοκέφαλος και δερματικό εξάνθημα είναι άλλα κοινά σημεία και συμπτώματα. Αυτά είναι αρκετά παρόμοια με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι με ένα κρυολόγημα ή άλλους εποχιακούς ιούς.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν κολλήσει ποτέ κορονοϊό;

Η Δρ Jennifer Lighter, ειδικός σε παιδιατρικές λοιμώξεις στο NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι με το αρχικό στέλεχος όμικρον, είδε περισσότερους ασθενείς που φαινόταν να παρουσιάζουν συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό (βήχας, καταρροή και πονόλαιμος) παρά με προηγούμενα στελέχη, τα οποία ήταν πιο πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα κατώτερου αναπνευστικού (όπως βαθύ βήχα ή δύσπνοια). 

Έχω κορονοϊό – Είναι ασφαλές να περάσω την καραντίνα με έναν φίλο μου;

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Mega, πριν λίγες ημέρες, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν. Θα πρέπει να κρατιούνται τα μηχανικά μέτρα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και ο εξαερισμός του χώρου. Τα κρούσματα είναι απαράδεκτα ψηλά, δυστυχώς εάν συνεχιστεί η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τριπλά δεν αποκλείεται να νοσήσουν».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υποπαραλλαγή της Όμικρον 2 ή κοινό κρυολόγημα; Τα ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποπαραλλαγή, Όμικρον 2,ypoparallagi, omikron 2