Σαλάτα με κριθαράκι και χαλούμι – Η απόλυτη νηστίσιμη συνταγή

16:29 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Ένα οικονομικό και πεντανόστιμο πιάτο ελαφρώς αλμυρό, η σαλάτα με κριθαράκι είναι ένα υπέροχο γεύμα για την περίοδο της νηστείας! Δεν έχει καθόλου κρέας, αλλά η υπέροχη γεύση από το χαλούμι θα σε ανταμείψει! Αν τυχόν σου περισσέψει, μπορείς απλά να το φυλάξεις και να το κρατήσεις για να το γευτείς ως μεσημεριανό την επόμενη ημέρα.

Τα νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με ταραμά

Σαλάτα με κριθαράκι: Τα υλικά που θα χρειαστείς 350 γρ κριθαράκι15 γρ ρίγανη3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο250 γρ χαλούμι κομμένο
σε φέτες200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέσηχούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες140 γρ φρέσκο ​​πέστο

Κέικ ελαιόλαδου με λεμόνι: Η αυθεντική μεσογειακή συνταγή για κέικ που μυρίζει Ελλάδα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Βράσε σε ένα μεγάλο τηγάνι αλατισμένο νερό και μαγείρεψε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε την ψιλοκομμένη ρίγανη σε ένα μικρό μπολ με το λάδι και άλειψε λίγη ποσότητα πάνω από το χαλούμι. Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε το χαλούμι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.Στράγγισε το βρασμένο κριθαράκι και ανακάτεψέ το με τις ντομάτες, τις ελιές και το πέστο. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Σέρβιρε σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω το χαλούμι. Ρίξε το υπόλοιπο λάδι και την ρίγανη.

Τοπιναμπούρ: Ένα γευστικό ταξίδι με την περίφημη αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σαλάτα με κριθαράκι και χαλούμι – Η απόλυτη νηστίσιμη συνταγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαλάτα,salata