Γάντια απολέπισης: Οι μύθοι και οι αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις

16:34 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα hacks για την υγεία και την ομορφιά είναι άφθονα στο TikTok και τις περισσότερες φορές δοκιμάζουμε οτιδήποτε βρίσκουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Η τελευταία τάση, όμως, που σαρώνει την πλατφόρμα υπόσχεται μια πιο αποτελεσματική απολέπιση κι εμείς είμαστε εδώ για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι πριν αγοράσεις και χρησιμοποιήσεις τα γάντια απολέπισης!

Η ιδέα της χρήσης γαντιών απολέπισης για την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος δεν είναι καινούρια, μάλιστα – τα κορεατικά σπα προσφέρουν την υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι παράξενα ικανοποιητικές εικόνες των νεκρών κυττάρων

του δέρματος που απορρίπτονται από το σώμα των χρηστών στα social media, μας κάνουν να θέλουμε να την δοκιμάσουμε ακόμα περισσότερο. Στο TikTok, ο όρος αναζήτησης «γάντια απολέπισης» έχει 128,7 εκατομμύρια προβολές, ενώ το #exfoliatingglove  έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 62 εκατομμύρια προβολές, με χιλιάδες χρήστες να μοιράζονται τα δικά τους βίντεο.

Strawberry skin: Γεμίζει το σώμα σου μαύρες κουκκίδες μετά από κάθε ξύρισμα; Όλα τα μυστικά για ένα λείο και απαλό δέρμα!

Πώς λειτουργούν τα γάντια απολέπισης;

Τα γάντια απολέπισης είναι κατασκευασμένα από υφάσματα που είναι σχεδιασμένα να αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ήπια τριβή.

Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν αμέσως το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιδερμίδα και να εφαρμόζουν στα χέρια, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως η πλάτη και οι ώμοι, η περιοχή του μπικίνι, οι φτέρνες και τα δάχτυλα των ποδιών.

Μπορείς να προσθέσεις το αφρόλουτρο στο γάντι για να πλυθείς και να κάνεις απολέπιση ταυτόχρονα. Μόλις αφαιρεθεί οποιοδήποτε νεκρό κύτταρο, η ενυδατική σου κρέμα θα διεισδύσει στο δέρμα, παρέχοντας βελτιωμένη ενυδάτωση.

PexelsΥπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση γαντιών απολέπισης;

Η συγκεκριμένη μέθοδος απολέπισης μπορεί να μην είναι κατάλληλη για κάθε άτομο. Για παράδειγμα, άτομα που χρησιμοποιούν ορισμένα φάρμακα ή προϊόντα περιποίησης δέρματος που προκαλούν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσουν ακμή ή επιπλέον ξηρότητα. Και ορισμένοι τύποι δέρματος μπορεί να μην αντιδρούν κατάλληλα, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού, ευαίσθητου ή επιρρεπούς σε ακμή δέρματος. Επίσης, αν έχεις πιο σκούρο τόνο δέρματος, καλό θα ήταν να αποφύγεις την συγκεκριμένη τεχνική, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σκούρες κηλίδες στο δέρμα.

Πρέπει να χρησιμοποιείς γάντια απολέπισης;

Ειδικά τον χειμώνα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούντα τα γάντια απολέπισης για να ξεφλουδίσουν το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα και να διατηρήσουν το σώμα λείο. Επιπλέον, είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ενσωματώσεις την απολέπιση στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου και το κόστος είναι αρκετά χαμηλό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γάντια απολέπισης: Οι μύθοι και οι αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάντια,gantia