Πού πρέπει να κάνεις focus για ένα δυνατό μυαλό και σώμα;

10:54 24/1/2020 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως το μυαλό και το σώμα είναι συνδεδεμένα απόλυτα. Και το ένα επηρεάζει το άλλο. Γι΄αυτό και οι περισσότεροι ειδικοί επικεντρώνονται σε μια σωστή διατροφή και σε τακτική άσκηση. Ωστόσο, oι νευροεπιστήμονες προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση για ένα δυνατό μυαλό και σώμα.

Καθώς γνωρίζουν ότι οι μεταβολές στον τρόπο ζωής που βασίζονται στο σώμα (όπως η διατροφή και η άσκηση) είναι δύσκολο να διατηρηθούν, προτείνουν να ξεκινήσεις από το μυαλό. Και έχουν εντοπίσει

τη μία σκέψη, στην οποία όταν εστιάζεις τακτικά, τότε βοηθάς τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σου.

Ποια είναι η σκέψη που πρέπει να επικεντρώνεσαι για ένα δυνατό μυαλό και σώμα; Ευγνωμοσύνη. Μπορεί να σου ακούγεται τετριμμένο αλλά έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα για τη συγκεκριμένη σκέψη και όταν εστιάζεις σε αυτήν.

Πώς σε βοηθά η ευγνωμοσύνη;Είναι πιο πιθανό να γυμναστείς

Σύμφωνα με το Journal of Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι που κρατάνε σημειώσεις καθημερινά για όλα αυτά που είναι ευγνώμονες, αναφέρουν λιγότερα προβλήματα υγείας, περισσότερο χρόνο άσκησης και λιγότερα συμπτώματα σωματικής ασθένειας! Bingo!

Μειώνει το άγχος

Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο National Center for Biotechnology Information, όταν καλλιεργείς την ευγνωμοσύνη αλλά και άλλα θετικά συναισθήματα, αυτό συνδέεται με σημαντική μείωση στα επίπεδα της ορμόνης του στρες. Συγκεκριμένα, η κορτιζόλη μειώνεται κατά 23%!

unsplash/Finn HackshawΚοιμάσαι καλύτερα

Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Manchester και δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychosomatic Research, όταν επικεντρώνεσαι στην ευγνωμοσύνη έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου και κοιμάσαι περισσότερες ώρες.

Πώς να πετύχεις όλα όσα θέλεις μέσα στο 2020; Πόπη και Αλεξάνδρα μας λένε τον τρόπο!

Κάνει την καρδιά σου πιο δυνατή και υγιή

Σύμφωνα με μια έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, η ευγνωμοσύνη σ’ έναν ασθενή μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ευγνωμοσύνη αυξάνει τη φυσική δραστηριότητα και επομένως την ταχύτητα ανάκαμψης για τους καρδιακούς ασθενείς ενώ μειώνει τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες τους.

Σε κάνει καλύτερο leader

Σύμφωνα με μια μελέτη του Wharton, οι leaders που νιώθουν ευγνωμοσύνη ενθάρρυναν τους εργαζόμενους να γίνουν πιο παραγωγικοί γιατί όταν οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι τους εκτιμούν και έχουν κάποια αξία, έχουν και υψηλή εργασιακή ικανοποίηση, εμπλέκονται σε παραγωγικές σχέσεις, έχουν κίνητρο να κάνουν το καλύτερο και εργάζονται για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Pixabay

Κάνε την απλή ερώτηση στον εαυτό σου: Για τι πρέπει να νιώθω ευγνώμων στη ζωή μου; Επικεντρώσου σε αυτό και θα δεις την αλλαγή που θα νιώσεις αμέσως μέσα σου.

Διαβάστε επίσης:

Κάθε φορά που είσαι αγχωμένος, κάνε αυτή τη σκέψη!

Photo: unsplash/pawel szvmanski

Το άρθρο Πού πρέπει να κάνεις focus για ένα δυνατό μυαλό και σώμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα