Πού οφείλεται η αύξηση βάρους στους σκύλους;

16:38 2/3/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως ο σκύλος σου έχει παχύνει; Τον βλέπει να βαραίνει συνεχώς, χωρίς απαραίτητα να το ταΐζεις παραπάνω; Πού οφείλεται η αύξηση βάρους στους σκύλους; 

Αν θες ο σκύλος σου να είναι υγιής και να μην έχει πρόβλημα με τα κιλά του, τότε είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσεις το βάρος του υγιές

για να ζήσει περισσότερο και να είναι πιο χαρούμενος, αποφεύγοντας κινδύνους όπως προβλήματα με την καρδιά, διαβήτη και αρθρίτιδα. Αν, όμως, ο σκύλος σου έχει αρχίσει να παίρνει κάποια επιπλέον κιλά, ξέρεις ποιοι παράγοντες μπορεί να τον έχουν επηρεάσει;

Πού οφείλεται η αύξηση βάρους στους σκύλους;Παραπάνω φαγητό

Προφανώς και στα ζώα συμβαίνει ό,τι και στους ανθρώπους. Όταν ταΐζεις τον σκύλο σου περισσότερο απ’ όσο έχει ανάγκη είναι λογικό να παχύνει. Είναι καλό να υπολογίζεις την ποσότητα φαγητού που του δίνεις και να μην επιτρέπεις να έχει απεριόριστη πρόσβαση σε τροφή.

Επιπλέον, μην ξεχνάς πως πολλές τροφές του εμπορίου είναι γεμάτες με αλάτι, λιπαρά κι άλλες ουσίες που κάνουν το σκύλο σου να θέλει να φάει περισσότερο.

Unsplash/Paul TrienekensΗλικία

Τα σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν τρέχουν τόσο πολύ όσα τα πιο νέα σκυλάκια, οπότε είναι λογικό να “καίνε” και λιγότερες θερμίδες. Οφείλεις να διαμορφώσεις, λοιπόν, τη διατροφή του ανάλογα και με την ηλικία του, προκειμένου να παραμείνει υγιές.

Στείρωση

Φυσικά η επιλογή να στειρώσεις το σκύλο σου είναι δική σου. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζεις ότι τα στειρωμένα σκυλιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σκυλιά. Ο βασικός μεταβολισμός τους είναι πιο αργός και χρειάζονται λιγότερες θερμίδες.

Unsplash/Conner BakerΠροβλήματα υγείας

Σε μερικές περιπτώσεις η ξαφνική αύξηση βάρους του σκύλου σου μπορεί να σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα υγείας. Καλό θα ήταν όταν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο να απευθυνθείς κατευθείαν στον κτηνίατρο.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη διατροφή των κατοικίδιων! 

Φυλή

Κάποια σκυλιά συγκεκριμένων φυλών, όπως τα labrador retriever, τα cairn terrier και τα American cocker spaniel είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν παχυσαρκία.

Εγκυμοσύνη

Σε αυτή την περίπτωση είναι για καλό λόγο. Το σκυλάκι σου θα αρχίσει να παίρνει βάρος γύρω στην 35η ημέρα της εγκυμοσύνης και θα αυξάνεται σταδιακά.

Μην ξεχνάς να παίζεις με το σκυλάκι σου, να το βγάζεις βόλτα και να το αφήνεις να τρέχει, γιατί πρέπει κι αυτό να “καίει” θερμίδες. Αν δεν είσαι σίγουρος για την ποσότητα της τροφής που πρέπει να του δίνεις, συμβουλεύσου τον κτηνίατρο!

Διάβασε ακόμα:

Πώς θα υπολογίσεις αν το βάρος του σκύλου σου είναι υγιές;

Photo: Pexels

Το άρθρο Πού οφείλεται η αύξηση βάρους στους σκύλους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα