Πώς επηρεάζει το σώμα σου ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα;

18:58 9/9/2020 - Πηγή: iPop

Ξέρεις ότι το αλκοόλ χρειάζεται μέτρο για να μην είναι επιβαρυντικό για την υγεία σου. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι ακόμα και τα ένα- δυο ποτηράκια έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στο σώμα σου, αναλόγως με το τι αλκοόλ είναι. Τι συμβαίνει με την περίπτωση της μπύρας; Πώς επηρεάζει το σώμα σου ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα;

Δυστυχώς αγαπητέ που μας διαβάζεις και ελπίζεις να σου πούμε κάτι που θα σου δώσει τη δικαιολογία να πιεις μια μπύρα παραπάνω σήμερα το βράδυ, δεν έχουμε πολύ καλά νέα.

Σε

αντίθεση με το κρασί, που δεκάδες μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη του, με την μπύρα δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει τώρα μια νέα έρευνα, ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα σου.

Σύμφωνα με την έρευνα απ’ την Σεούλ, η οποία παρουσιάστηκε στο virtual Ευρωπαϊκό και Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία, ακόμα και η μέτρια κατανάλωση μπύρας καθημερινά μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη ή αυξημένη πίεση.

Unsplash/Evan DvorkinΠώς επηρεάζει το σώμα σου ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα;

Πιο συγκεκριμένα, όσοι πίνουν καθημερινά μπύρα έχουν 25% αυξημένες πιθανότητες να παχύνουν, ενώ οι άνδρες έχουν 42% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν πολλά περιττά κιλά εάν πίνουν καθημερινά πάνω από ένα ποτήρι μπύρα.

Όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική συνέπεια της συχνής κατανάλωσης αλκοόλ. Το αλκοόλ επηρεάζει και μια σειρά από άλλα πράγματα, όπως είναι ο ύπνος, η διατροφή σου και κατ’ επέκταση η ψυχολογία σου.

Πόσο καιρό μένει το αλκοόλ στον οργανισμό σου;

Όταν το αλκοόλ εισέρχεται στο αίμα σου, περνά μέσα απ’ το συκώτι και το συκώτι σου το διασπά.

Η κύρια εργασία από το συκώτι είναι να φιλρτάρει το αίμα που ρέει από τον πεπτικό σωλήνα στο υπόλοιπο του σώματος. Σε αυτή τη διαδικασία διάσπασης του αλκοόλ που καταναλώνεις, το συκώτι συναντά τοξίνες. Η βαριά κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ουλές που τελικά περιορίζουν την ροή του αίματος. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να προκαλέσει θάνατο των ηπατικών κυττάρων και κατά συνέπεια να σταματήσει η ηπατική λειτουργία.

Ο μεταβολισμός του κάθε ατόμου παίζει σημαντικό ρόλο. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι αποβάλλουν από τον οργανισμό τους μισό ποτό κάθε μια ώρα.

Καλό, λοιπόν, το αλκοόλ που σε χαλαρώνει, αλλά μήπως θα πρέπει να περιορίσεις αυτή την εξάρτηση για να μην γίνει βλαβερή για τον οργανισμό σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μια γουλιά μπύρα δεν γίνεται ποτέ να είναι μια γουλιά

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς επηρεάζει το σώμα σου ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα