Πού είναι το Ιράν; Εσύ μπορείς να το βρεις στον χάρτη;

11:31 10/1/2020 - Πηγή: iPop

Πού είναι το Ιράν; Οι περισσότεροι Αμερικάνοι -παρά την κατάσταση που επικρατεί- δεν μπορούν να εντοπίσουν στον χάρτη πού είναι το Ιράν!

Μπορεί οι σχέσεις να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, μπορεί να μιλάνε για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τελικά οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν πού είναι το Ιράν!

Αυτό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από το Morning Consult, το οποίο βρήκε πως το 28% των καταγεγραμμένων

ανθρώπων που ψηφίζουν στην Αμερική δεν μπορούν να δείξουν στον χάρτη που είναι το Ιράν, αν βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Κεντρική Ασία.

Μόλις το 23% μπορούσε να απαντήσει σωστά πού βρίσκεται το Ιράν σε ένα παγκόσμιο χάρτη παρ’ όλο που οι περισσότεροι θεωρούν ότι η εντολή του Donald Trump να σκοτώσουν τον Qassem Soleimani, κάνει πιο πιθανό έναν πόλεμο με το Ιράν.

Σε ένα τεστ που έγινε την Τετάρτη ανάμεσα σε αρκετά άτομα που συμμετείχαν μόνο ένας εντόπισε σωστά τη θέση του Ιράν στο χάρτη κι αυτός είναι ένας νεαρός από τη Γαλλία.

Οι άλλοι μάλλον επέλεγαν… στην τύχη: Ένας έδειξε το Αφγανιστάν, άλλος το Τουρκμενιστάν κι ένας άλλος τη Σαουδική Αραβία. Μια γυναίκα έδειξε τη Σερβία κι ένας άνδρας τη Γαλλία! Μια γυναίκα είπε πως ήταν στην Κίνα όταν της δόθηκε ο χάρτης.

«Το Ιράν βρίσκεται κάπου εδώ στην Ανατολική Αφρική», ανέφερε ένας άνθρωπος, δείχνοντας την Αίγυπτο. Αργότερα, όταν του ζητήθηκε, είπε ότι παρακολουθούσε την κρίση, ακόμη και αν δεν μπόρεσε να δείξει τη χώρα σε έναν χάρτη. «Έχω δώσει προσοχή σε αυτό. Έχω δει τι συμβαίνει και νιώθω ότι το Ιράν μπορεί να είναι … Νομίζω ότι το Trump τα έκανε ***».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πάνε σε πόλεμο με το Ιράν απάντησε πως θεωρεί ότι βρίσκονται ήδη σε αυτήν την κατάσταση.

Μια άλλη γυναίκα έδειξε τη Σερβία ενώ ανέφερε πως παρακολουθεί την κατάσταση και την ενδιαφέρει.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τη Βόρεια Κορέα… Τελικά πού είναι στον χάρτη;

Μπορεί οι Αμερικανοί να παρακολουθούν την κατάσταση -πώς θα μπορούσε να κάνουν διαφορετικά άλλωστε όταν παίζει παντού και είναι το θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο- αλλά από Γεωγραφία μάλλον δεν τα πάνε και τόσο καλά. Ή απλά δεν τους ενδιαφέρει κατά πού πέφτει το Ιράν…

Πάντως αν αναρωτιέσαι κι εσύ πού ακριβώς είναι το Ιράν, ρίξε μια ματιά στον χάρτη!

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Το video που δείχνει ότι η Τεχεράνη το κατέρριψε και όλα τα νέα δεδομένα

Photo: Pexels

Το άρθρο Πού είναι το Ιράν; Εσύ μπορείς να το βρεις στον χάρτη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα