Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

20:26 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής για τις αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η περίοδος της κατάθεσης των αιτήσεων είναι μέσα στον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές

εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να λάβουν τα λύκεια τις σχετικές εγκύκλιους με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης.

Η διαδικασία:Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση – δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό του.Στη συνέχεια, θα συμπληρώνει την αίτηση – δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο.Τέλος ο κάθε υποψήφιος θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, στο σύνδεσμο «Εξετάσεις», θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

The post Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ποτε αρχιζουν η αιτησεις για της πανελλαδικες
Τυχαία Θέματα