Πιο γρήγορα οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ

19:51 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Με νέα του απόφαση του ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής θα γίνονται πιο γρήγορα οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος. Πρόκειται για τους αγρότες, οι οποίοι, επειδή έχουν χαμηλό εισόδημα και επιδοτήσεις, δεν χρειάζεται να διατηρούν βιβλία με έσοδα και έξοδα.

Το νέο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών τροποποιεί την απόφαση του 2013, η οποία έφερνε μεγάλες καθυστερήσεις στις επιστροφές.

Σύμφωνα

με το ΥΠΟΙΚ, με την νέα απόφαση:

Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας ΦΠΑ, οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς είναι όσοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών κατώτερα των 15.000 ευρώ και δικαιούνταν να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000 ευρώ.

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους συγκεκριμένους αγρότες γίνεται από το Δημόσιο, το οποίο καταβάλλει στον αγρότη ποσό που προκύπτει με κατ’ αποκοπή συντελεστή 6% στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών.

The post Πιο γρήγορα οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα