Μπορεί η κατάθλιψη των γονέων να επηρεάζει τις σχολικές αποδόσεις των παιδιών;

19:52 5/2/2016 - Πηγή: iPop

To περιβάλλον που επικρατεί στο σπίτι κάθε οικογένειας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις σχολικές αποδόσεις των παιδιών, ιδιαίτερα όταν οι γονείς πάσχουν από κατάθλιψη.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστηρίζει, νέα επιστημονική έρευνα πανεπιστημιακής ψυχολογικής κλινικής στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει την ύπαρξη αρνητικής σχέσης, ανάμεσα στην κατάθλιψη που μπορεί να παρουσιάζουν

οι γονείς μιας οικογένειες και στην σχολική επίδοση των παιδιών.
Προηγούμενες έρευνες, υποστηρίζουν πως παιδιά με γονείς που έχουν διαγνωσθεί με κατάθλιψη, παρουσιάζουν διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους. έχουν εστιάσει στη σχολική επίδοση.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η εν λόγω έρευνα, είναι από τις πρώτες που εστιάζουν στη σχέση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ της κατάθλιψης των γονέων και των επιδόσεων, που έχουν τα παιδιά μιας οικογένειας στο σχολείο. Έτσι, τα παιδιά εκείνα που οι γονείς τους πάσχουν από κατάθλιψη, είναι πιο συνηθισμένο να έχουν χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω ψυχολογικής έρευνας, η κατάθλιψη μιας μητέρας επηρεάζει περισσότερο τις κόρες από τους γιους.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, υπογραμμίζουν πως ενδέχεται να μην έχουν εκτιμηθεί σωστά τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη στον παγκόσμιο πληθυσμό, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν για την ψυχολογική υγεία εκατομμυρίων οικογενειών ανά τον κόσμο.

The post Μπορεί η κατάθλιψη των γονέων να επηρεάζει τις σχολικές αποδόσεις των παιδιών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα