Καλός ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά

19:32 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Θετικά φαίνεται πως βλέπει τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων ο Β. Ντομπρόβσκις, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως επισήμανε, χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδρος σε αρκετά σημεία, ενώ αποκάλυψε πως οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στο ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, ωστόσο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Ο κ. Τσακαλώτος νωρίτερα δήλωσε στους δημοσιογράφους ευχαριστημένος από την εξέλιξη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα είπε: «Αν με ρωτούσατε αν είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα που τέλειωσε αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων ή τη Δευτέρα που ξεκινούσε, θα σας έλεγα ότι είμαι σήμερα».

Αναφερόμενος τώρα στο επίμαχο ζήτημα των διαπραγματεύσεων που αφορούν στο ασφαλιστικό και ιδιαίτερα στη διαμόρφωση των συντάξεων ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών «καταλαβαίνουν τη θέση της κυβέρνησης να μην κοπούν συντάξεις, το οποίο έχει ως λογική συνέχεια να πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές και άλλα έσοδα. Και οι πλευρές κατανοούν την ανάγκη για μία εύλογη συμφωνία, σε εύλογο χρόνο και έχουμε εστιάσει να ολοκληρώσουμε περίπου στις 26-28 Φεβρουαρίου».

Ως την πιο σημαντική εξέλιξη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ.Τσακαλώτος αναγνώρισε πως από τις μέχρι τώρα συζητήσεις, έγιναν κατανοητά και στις δυο πλευρές τα σημεία σύγκλισης απόψεων, αλλά και σε ποια σημεία θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος τεχνικού ή πολιτικού επιπέδου.

Υπενθυμίζουμε πως οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών, αναχωρούν σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ενώ πληροφορίες θέλουν να επιστρέφουν στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Καλός ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα