Πότε μια υγιής σχέση δεν σε καλύπτει; Τα σημάδια που αγνοείς

18:00 30/10/2019 - Πηγή: iPop

Βρίσκεσαι σε μια υγιής σχέση κι ενώ θεωρείς πως όλα πηγαίνουν καλά, κάτι μέσα σου σε «τρώει». Πότε μια σχέση δεν σε καλύπτει; Πότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

Πότε μια σχέση δεν σε καλύπτει; Όταν νιώθεις πως κάτι πηγαίνει στραβά, ακόμη κι αν είσαι σε μια σχέση που είναι υγιής… απλά δεν μπορείς να φανταστείς άλλο τον εαυτό σου μέσα σε αυτήν και δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις.

Πολλές φορές κι εσύ η ίδια αρνείσαι να δεχτείς πως έχει τελειώσει και δεν είναι πια για σένα.

Πότε μια σχέση δεν σε καλύπτει;Έχεις νεύρα χωρίς λόγο

Είναι απολύτως

φυσιολογικό να έχεις τα νεύρα σου με τον σύντροφό σου αλλά δεν είναι φυσιολογικό να το νιώθεις διαρκώς.

Αν διαρκώς όλα πάνω του σε ενοχλούν, αν νιώθεις ενοχλημένη ακόμη κι όταν θέλει να σε πάρει αγκαλιά, αν ό,τι κι αν λέει σε εκνευρίζει… τότε μάλλον είναι καιρός να δεις πώς αισθάνεσαι και τι πραγματικά νιώθεις για αυτόν τον άνθρωπο.

Photo: Unsplash/@luxdamoreΦαντάζεσαι τον εαυτό σου ελεύθερο

Η ιδέα της ελευθερίας δεν σε τρομάζει, ίσα-ίσα που τη λαχταράς. Μπορείς να δεις τον εαυτό σου εκτός σχέσης, χωρίς να σε πιάνει πανικός, μπορείς να κάνεις σχέδια και χωρίς τον σύντροφό σου και πραγματικά έχεις την ανάγκη να μείνεις και μόνη σου.

Φαντάζεσαι το μέλλον σου μόνη σου κι αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

Τα 6 «κρυφά» σημάδια ότι η σχέση σας είναι ευτυχισμένη!

Δουλεύεις περισσότερο

Κάθεσαι λίγο παραπάνω στη δουλειά για να τελειώσεις με εκκρεμότητες που θα μπορούσες να κάνεις άλλη μέρα, βάζεις διαρκώς αρκετή δουλειά στον εαυτό σου και διαρκώς δεν βρίσκεις χρόνο για τον καλό σου.

Θέλεις να αποσπάται η προσοχή σου στη δουλειά και δεν βλέπεις ή δεν θες να το δεις, πως ο σύντροφός σου δεν σε καλύπτει πια.

Από την άλλη, περνάς περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου και ο σύντροφός σου με τους δικούς του και αυτό δεν σε προβληματίζει… αλλά το αποζητάς.

Photo: Unsplash/Edu GrandeΒαριέσαι

Τα συναισθήματα της πλήξης ή της αδιαφορίας είναι συχνά σημάδια ότι μια κατά τα άλλα υγιής σχέση δεν μας εξυπηρετεί πλέον.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είσαι πλέον ενθουσιασμένη που βλέπεις τον αγαπημένο σου, δεν ανυπομονείς να του μιλήσεις, αλλά στρέφεις την προσοχή σου σε άλλες δραστηριότητες, όπως στα social media και τη γραπτή επικοινωνία με τους φίλους σου ή ακούς τα μισά από αυτά που σου λέει ο σύντροφός σου γιατί του μυαλό σου είναι αλλού.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου…

Photo: unsplash/Pâmela Lima

Αν έχεις εντοπίσει κι εσύ κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, αν νιώθεις πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, τότε πρέπει να κάνεις τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου και να απαντήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια:

Τι θέλω από αυτή τη σχέση; Κι αυτό που θέλω το παίρνω; Μπορεί να αλλάξει αυτό;Τι μπορώ να δώσω σε αυτή τη σχέση; Και τι δίνω; Μπορεί να αλλάξει αυτό;Τι θέλω από τον σύντροφό μου σε αυτή τη σχέση; Και μου το δίνει; Μπορεί να αλλάξει αυτό;Αναζητώ κάτι (ή πολλά πράγματα) απ’ τον σύντροφό μου ή τη σχέση που θα έπρεπε να αναζητώ στον εαυτό μου;Διαβάστε επίσης:

Δες ποια χαρακτηριστικά οδηγούν την σχέση σου σε αδιέξοδο και άλλαξέ τα

Photo: Unsplash/Yohann LIBOT

Το άρθρο Πότε μια υγιής σχέση δεν σε καλύπτει; Τα σημάδια που αγνοείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
οταν ο συντροφος μου δε με καλυπτει
Τυχαία Θέματα