Πόσο υγιές είναι το σώμα σου; Κάνε τα tests των 30 δευτερολέπτων!

11:16 1/11/2019 - Πηγή: iPop

Ο κίνδυνος μιας αρρώστιας υπάρχει και διαρκώς μεγαλώνει καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται διαρκώς πιο αδύναμο! Πόσο υγιές είναι το σώμα σου; Τα tests των 30 δευτερολέπτων που πρέπει να κάνεις.

Ασφαλώς πρέπει να κάνεις τακτικές επισκέψεις στον γιατρό σου και check up, αλλά υπάρχουν και μερικά tests που μπορείς να κάνεις για να δεις πόσο υγιές είναι το σώμα σου.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι

σου, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα!

Πόσο υγιές είναι το σώμα σου; Τα tests που μπορείς να κάνεις!Σφίξε τη ρίζα του νυχιού σταθερά

Με τον δεξί σου αντίχειρα και τον δείκτη, άσκησε πίεση στο πάνω μέρος των δακτύλων των αριστερών πιέζοντας τις ρίζες των νυχιών. Ξεκίνα με τον αντίχειρα και κράτα για 3-5 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, κάνε το ίδιο για όλα τα δάχτυλα.

Αφού αφαιρέσεις την πίεση, το αίμα πρέπει να επιστρέψει πίσω σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Αν το κάνει, το σώμα σου έχει επαρκή ροή αίματος. Τα δάχτυλά σου είναι στενά συνδεδεμένα με τα εσωτερικά σου όργανα και αν η παραπάνω δοκιμή ήταν επώδυνη τότε κάτι μάλλον, δεν πάει καλά.

Αν πονάς δες τι σημαίνει:

Αντίχειρας: Εάν πιέζεις τον αντίχειρα και πονάς, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα πνευμόνια.
Δείκτης: Ο δείκτης βρίσκεται σε στενή σχέση με το παχύ έντερο και μπορεί ο πόνος να σημαίνει ακόμη και δυσκοιλιότητα.
Μέσος: Ο πόνος στο μεσαίο δάχτυλο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακών προβλημάτων.
Παράμεσος: Αυτό το δάχτυλο συνδέεται βαθιά με την καρδιά και αν πιέζοντας την κορυφή του ήταν επώδυνη, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι των καρδιακών προβλημάτων.
Μικρό δάχτυλο: Ο πόνος στο μικρό δάχτυλο υποδεικνύει προβλήματα με το λεπτό έντερο.

Οι αλλαγές στο σώμα μετά τα 30 που μπορεί να μην προσέξεις!

Κάνε το χέρι σου μπουνιά

Γι’ αυτό το τεστ, κάνε το χέρι σου μια μπουνιά και κράτα το χέρι σου στην ίδια θέση. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, άνοιξε την μπουνιά και δες ότι η παλάμη σου έχει γίνει λευκή.

Όταν κάνεις μια μπουνιά, τα αιμοφόρα αγγεία σου πιέζονται, περιορίζοντας τη ροή του αίματος στο χέρι.

Αν αφού αφήσεις το χέρι σου ελεύθερο, το  αίμα επιστρέφει βιαστικά πίσω, σημαίνει πως τα αιμοφόρα αγγεία δουλεύουν καλά και είσαι υγιής. Από την άλλη πλευρά, αν χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψει η παλάμη πίσω στο συνηθισμένο κόκκινο, μπορεί να είναι σημάδι αρτηριοσκλήρυνσης.

Μια άσκηση για τους γλουτούς

Κάθισε ξαπλωμένη μπρούμυτα με το πρόσωπο σου να κοιτά το πάτωμα.Κράτα και τους ώμους σε ευθεία γραμμή στο πάτωμα.Κράτα το ένα πόδι στην ευθεία και σιγά σιγά σήκωσε το δεξί σου πόδι.Λύγισε το γόνατό σου και μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Αν το κάνεις με επιτυχία, το σώμα σου είναι υγιές. Αλλά αν σε πονά, τότε
έχεις πρόβλημα με το gluteus maximus, έναν από τους ισχυρότερους μυς στο σώμα σου.

Κράτα και τα δύο πόδια ψηλά

Κάθισε ξαπλωμένη κοιτώντας το πάτωμα.Άφησε τα χέρια σου στην ευθεία και άπλωσε και τα δύο σου πόδια.Στη συνέχεια, σήκωσε σιγά-σιγά τα δύο σου πόδια και μείνε σε αυτή τη στάση για 30 με 35 δευτερόλεπτα.

Αν μπορείς να το κάνεις και χωρίς να σπρώξεις τα πόδια ή να τα μετακινήσεις, τότε το σώμα σου είναι υγιές. Απ’ την άλλη, αν το βρίσκεις πολύ δύσκολο να το πετύχεις, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κοιλιά ή χαμηλά στη σπονδυλική σου στήλη.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα facts αποκαλύπτουν πόσο ιδιαίτερο είναι το ανθρώπινο σώμα

Photo:unsplash/Lucija Ros

Το άρθρο Πόσο υγιές είναι το σώμα σου; Κάνε τα tests των 30 δευτερολέπτων! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα