Η άσκηση που πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ για την σπονδυλική σου στήλη!

20:45 31/10/2019 - Πηγή: iPop

Ασκήσεις για την σπονδυλική στήλη υπάρχουν πολλές αλλά εμείς βρήκαμε την πιο απλή. Τι μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ όταν γυρνάς σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά;

Οι ασκήσεις για την σπονδυλική στήλη είναι σημαντικές ειδικά όταν η εργασία σου -και η ζωή σου εν γένει- είναι καθιστική. Η συγκεκριμένη άσκηση-διάταση που μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ, διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και δεν θα χρειαστείς κανέναν απολύτως εξοπλισμό παρά μόνο… τον τοίχο του δωματίου σου.

Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την σπονδυλική στήλη!

Υπάρχει μια βασική άσκηση κι ακόμη εναλλακτική σε

αυτήν την άσκηση, που μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ, να χαλαρώσεις και… σου υποσχόμαστε πως δεν θα ιδρώσεις, ούτε θα κουραστείς, αλλά θα ανακουφιστείς.

Ο τοίχος θα γίνει το αγαπημένο σου στήριγμα, καθώς θα το χρησιμοποιήσεις ως αντίσταση για την άσκησή σου και ως βοηθό για να την εκτελέσεις όσο καλύτερα μπορείς. Κι αν η πρώτη άσκηση δεν σου είναι αρκετή, μπορείς να δοκιμάσεις και την παραλλαγή της.

Ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη που μπορείς να κάνεις κάθε βράδυSpinal Twist Using a Wall

Κάθισε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο. Ξάπλωσε ανάσκελα και τοποθέτησε τα πόδια στον τοίχο με τα γόνατά σου λυγισμένα και τον πισινό σου γυρισμένο στον τοίχο, όπως ακριβώς στη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, μπορείς να ισιώσεις τα πόδια σου προς τα πάνω, να ακουμπούν και να ξεκουράζονται στον τοίχο.

Έπειτα λύγισε τα γόνατά σου και χαμήλωσέ τα προς την αριστερή μεριά του στήθους σου, αφήνοντας τα πέλματα να ακουμπούν στον τοίχο.

Άνοιξε τα χέρια σου σε θέση Τ και κοίτα προς τα δεξιά.

Πάρε 5 βαθιές ανάσες, σήκωσε τα γόνατά σου προς το στήθος σου και ρόλαρέ τα προς τη δεξιά μεριά, αλλά κοιτώντας προς την αντίθετη μεριά αυτή τη φορά. Επανάλαβε μέχρι να ανακουφιστείς.

Και μια παραλλαγή της άσκησης…

Επέστρεψε στο Spinal Twist στην αριστερή πλευρά.

Μπορείς τώρα να επεκτείνεις το αριστερό πόδι έτσι ώστε να στηρίζεται στον τοίχο. Αφήστε το δεξιό γόνατό σου να πέσει μπροστά του, νιώθοντας ότι γυρνάς τη σπονδυλική στήλη ακόμη περισσότερο.

Μπορείς να μείνεις σε αυτή τη στάση για 5 ή και περισσότερες αναπνοές.

Στη συνέχεια, κάνε την ίδια άσκηση κι από την άλλη πλευρά.

Διάβασε όσα είπε ορθοπαιδικός στο iPop.gr για την καθιστική εργασία:

Κάθεσαι λάθος στην καρέκλα και επιβαρύνεις τη σπονδυλική σου στήλη

Photos: Poposugar 

Το άρθρο Η άσκηση που πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ για την σπονδυλική σου στήλη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα