Πόση γεύση σε ένα πιάτο; Φτιάξαμε γεμιστά κρεμμύδια με κιμά!

14:45 29/1/2020 - Πηγή: iPop

Φτιάξαμε γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και σου δίνουμε τη συνταγή απλόχερα γιατί αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσεις!

Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και κουκουνάρια: Ένας απίστευτος συνδυασμός γεύσεων που δεν περιμένεις. Τα υλικά “δένουν” απόλυτα μεταξύ τους κι έχουμε πολύ εύκολα και γρήγορα το πιο γευστικό πιάτο.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστούμε1 κιλό μεγάλα κρεμμύδια3/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμάΜισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο100 γραμμάρια κουκουνάρι1 φλιτζανάκι λάδιΠερίπου μια κουταλιά τριμμένη ντομάταΑλάτιΘυμάριΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή:Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια απ’ τα εξωτερικά
φύλλα και τις ρίζες. Τα  τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα αφαιρούμε κι αφήνουμε να κρυώσουν.Κι ενώ κρυώνουν τα κρεμμύδια, βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για μερικά λεπτά κι έπειτα τα αφαιρούμε απ’ το τηγάνι.Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, προσθέτοντας κύμινο, θυμάρι και αλάτι.Στη συνέχεια,παίρνουμε τα κρεμμύδια, τους κάνουμε μια τομή που θα μας επιτρέψει να αφαιρούμε ένα- ένα τα φύλλα τους. Βγάζουμε ένα- ένα τα φύλλα, το κρατάμε στο χέρι μας και βάζουμε μέσα σε αυτό μια κουταλιά της σούπας απ’ τον κιμά μαζί με το κουκουνάρι.Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε μια κουταλιά λάδι και μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα. Βάζουμε μια στρώση με τα γεμιστά κρεμμύδια. Ξαναβάζουμε τριμμένη ντομάτα,λάδι,αλάτι, θυμάρι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κρεμμύδια και ο κιμάς.Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και την αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μια με μιάμιση ώρα.Κατά διαστήματα, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα με προσοχή για να μη μας κολλήσει η κάτω στρώση στον πάτο της κατσαρόλας.Όταν μαγειρευτούν, θα έχει δημιουργηθεί μια σάλτσα. Σε περίπτωση που είναι αραιή, τη “δένουμε” με λίγο κορν φλάουρ (σε ένα φλιτζανάκι προσθέτουμε μερικές κουταλιές κρύο νερό και μια κουταλιά κορν φλάουρ). Κουνάμε πάλι την κατσαρόλα και “δένει” η σάλτσα μας.Απολαμβάνουμε!Δες κι αυτή τη συνταγή:

Φάε και εσύ μια πράσινη σαλάτα με κουκουνάρια και αποξηραμένα κεράσια

Photo: unsplash/Edgar Castrejon

Το άρθρο Πόση γεύση σε ένα πιάτο; Φτιάξαμε γεμιστά κρεμμύδια με κιμά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα