Πόση έκταση καμένης γης μετρά μέχρι σήμερα η Αττική και η Εύβοια – Τί γίνεται με τα μικροσωματίδια

19:01 7/8/2021 - Πηγή: iPop

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές συνεχίζονται σε πολλά σημεία της χώρας καταστρέφοντας ό,τι βρουν στο πέρασμά τους. Η Αττική και η Εύβοια μετρούν τις πληγές τους με σπίτια και περιουσίες να έχουν καταστραφεί, ενώ παράλληλα τεράστια είναι και η οικολογική καταστροφή. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο προχώρησε σε μια εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, ερευνώντας πόσα στρέμματα έχουν καεί σε Αττική και Εύβοια μέχρι σήμερα.

Πόσα στρέμματα έχουν καεί σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με της εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

οι πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη 7.615 εκτάρια στην Αττική και 19.794 εκτάρια στην Εύβοια. Δεδομένου ότι κάθε εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα, η καταστροφή υπολογίζεται σε 76.150 και 197.940 στρέμματα αντίστοιχα.

Οι χώρες της Ευρώπης που προσφέρουν την βοήθειά τους στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του Αστεροσκοπείου αφού οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Το θετικό νέο είναι πως το Αστεροσκοπείο είχε αρχικά εκτιμήσει περισσότερα 350.000 στρέμματα καμένης γης κάτι που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS) στην οποία μπορεί να δει κανείς τις εκτάσεις που έχουν καεί στην Ελλάδα από το 2018 μέχρι σήμερα.

Αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εφιστά επίσης την προσοχή και για τα αιωρούμενα σωματίδια τα οποία έχουν αυξηθεί σήμερα 07/08 στον Αττικό ουρανό. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Όπως είχαμε προειδοποιήσει έχουμε επανάκαμψη των επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα) σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού. Καλούνται οι κάτοικοι να έχουν κλειστά τα παράθυρα και πόρτες των κατοικιών τους και αν πρέπει να εξέλθουν να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5”.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στον Αττικό ουρανό – Πώς να προστατευτούμε από τον καπνό και τα μικροσωματίδια

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόση έκταση καμένης γης μετρά μέχρι σήμερα η Αττική και η Εύβοια – Τί γίνεται με τα μικροσωματίδια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόση, Αττική, Εύβοια – Τί,posi, attiki, evvoia – ti