Το συγκλονιστικό βίντεο της εκκένωσης της Λίμνης Ευβοίας – Οι περιοχές της Ελλάδας που συνεχίζουν να ζουν τον πύρινο εφιάλτη

11:48 7/8/2021 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια η οποία ξέσπασε την 3η Αυγούστου και έχει αφήσει πίσω της μεγάλες καταστροφές. Τεράστιες δασικές εκτάσεις κάηκαν, σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες και δεκάδες χωριά εκκενώθηκαν. Οι κάτοικοι της Λίμνης Ευβοίας βρέθηκαν περικυκλωμένοι από την φωτιά με τον πύρινο εφιάλτη να τους έχει κλείσει το δρόμο. Ο απεγκλωβισμός των πολιτών επιχειρήθηκε μέσω θαλάσσης με το βίντεο της εκκένωσης της Λίμνης Ευβοίας να θυμίζει σκηνικό πολέμου.

Το βίντεο της εκκένωσης της Λίμνης Ευβοίας

Συνολικά 1130 άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού εγκαταλείποντας

την Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι για να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη. Η εκκένωση έγινε με Feery Boat με τους ανθρώπους να απομακρύνονται αφήνοντας πίσω ένα τοπίο κόκκινης λάβας. Εκκενώσεις ανακοινώθηκαν και για τα χωριά Μαντούδι, Στροφυλία, Φαράκλα, Σπαθάρι, Μετόχι,  Δαφνουσία, Τρούπη, Πύλη, Προκόπι στα οποία η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

Φωτιά στην Εύβοια και την Αρχαία Ολυμπία: Χρήσιμες σελίδες και τηλέφωνα για να προσφέρουμε όλοι την βοήθειά μας

Το συγκλονιστικό βίντεο της εκκένωσης:

Τα πύρινα μέτωπα

Στην Αττική ανοιχτά είναι ακόμα τα πύρινα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Λίμνη Μαραθώνα και Άγιο Στέφανο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με τις φλόγες να τυλίγουν σπίτια και να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Tα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης από την Περιφέρεια Αττικής για τους οικισμούς Μπάφι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαυροσουβάλα, Μήλεσι και Λεβίθι, ενώ εκκενώθηκε και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πώς και πού μπορώ να προσφέρω βοήθεια

Το ίδιο τοπίο επικρατεί και στην Αρχαία Ολυμπία με εντολές εκκένωσης να έχουν δοθεί για τα χωριά Λούβρο, Άνω Λούβρο Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια και τον άνεμο να απειλεί με νέα αναζωπύρωση. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας και στην Μέλπεια Μεσσηνίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το συγκλονιστικό βίντεο της εκκένωσης της Λίμνης Ευβοίας – Οι περιοχές της Ελλάδας που συνεχίζουν να ζουν τον πύρινο εφιάλτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίμνης Ευβοίας –, Ελλάδας,limnis evvoias –, elladas